X

Alimente de POST care te energizeaza!

Aceste alimente de post pe care urmeaza sa ti le prezentam astazi te vor surprinde intr-un mod pozitiv. De ce? Pentru ca abunda in vitamine, minerale si nutrienti, iar tu vei avea doar de castigat.

Desigur ca cine tine post de cele mai multe ori opteaza doar pentru mancare de fasole, varza, zacusca, cartofi prajiti si paine cat incape. Nu este deloc o idee buna, in special ca acestea ingrasa si nu au nutrienti. De aceea oamenii se plang ca nu au energie in post. Nu mananca corect si, pe deasupra, se pot ingrasa!

Care sunt acele alimente de post care iti pot da un plus de energie? Ce sa mananci pentru a detoxifia organismul? Vei vedea imediat despre ce este vorba.

Alimente de post care te vor incanta

Soia. Stim ca este unul dintre cele mai controversate, dar trebuie sa-l incerci. Iti va conferi starea de satietate si poate fi adaugat in foarte multe mancaruri. Il poti gati precum carnea , opteaza pentru tocanite, snitele si alte bunataturi! Ca sa nu mai spunem ca exista si tofu, adica branza din soia. Daca vei opta pentru tofu afumat si tras putin prin ulei vei avea parte de o gustare savuroasa. Soia nemodificata genetic protejeaza sistemul cardiovascular si are proteine din abundenta. Asa ca nu o ocoli!

Nuci, seminte. Cele mai bune gustari si nu trebuie sa tii post ca sa le consumi, in mod evident. Mananca o mana de caju dimineata, la micul dejun. Cateva migdale inainte de pranz si un smoothie cu seminte de chia seara. Garantam ca iti vor asigura o stare de satietate, iar tu vei fi mai sanatoasa ca oricand. Acestea sunt bogate in grasimi naturale si nutrienti. Asa ca reprezinta una dintre acele gustari ideale.

Leguminoase. Ce ar fi sa pregatesti o mancare de broccoli cu ciuperci? Sau o tocanita de linte, cu cartofi si morcovi? Acestea sunt doar 2 dintre variantele disponibile. Exista multe alimente de post absolut gustoase, asa ca nu te limita doar la acelea pe care le consumau bunicii.

Iata cateva retete vegetariene delicioase:

  1. Sos “de branza” pentru paste, orez, legume fierte, etc

Ai nevoie de:

– o mana de caju (lasat la hidratat cateva ore, intr-o cana cu apa)
– drojdie inactiva, o lingura
– 1 lingurita de mustar
– 2 morcovi
– 2 cartofi
– o ceapa
– 1 sau 2 catei de usturoi, dupa preferinte
– 1/2 lamaie
– sare…vezi continuarea plus alte retete minunate aici >>>

Alimente de post – salate si fructe din abundenta

Fructe proaspete. Opteaza pentru cele de sezon si fa-ti o salata de fructe sau un smoothie. Sunt foarte sanatoase si satioase, inlocuind cu succes un desert. Nu mai pierde vremea si bucura-te de acestea, te vei obisnui sa le consumi, daca nu ai facut-o deja. Include banane, afine, zmeura, mere, pere si struguri.

Salate. De cruditati, cu porumb, linte, fasole fiarta, naut, avocado, etc. O salata verde alaturi de cele enumerate te va incanta, iar daca mai adaugi si putin tofu vei obtine o cina pe cinste. Opteaza si pentru o felie de paine integrala alaturi de aceste minunate salate. Desigur ca poti varia ingredientele dupa bunul plac!

Nu uita ca in aceasta perioada sa mananci multe cruditati, nuci, seminte, fructe, legume si salate proaspete. Cu siguranta iti va placea acest meniu, iar silueta ta va fi mai armonioasa ca oricand. O dieta vegetariana iti va prinde de minune, asa ca tine post de 2-3 ori pe saptamana si nu vei regreta.

Ajutor slabire
Tags: alimentatie postalimente de postdieta post
Leave a Comment