X

Cartofii dulci: bogati in vitamine si minerale!

Cartofii dulci, acest aliment nou intrat pe piata din Romania, dar foarte bine primit si nici nu este de mirare. Au un gust minunat, mai putine calorii decat cei traditionali si dau acea aroma aparte mancarurilor.

Asa ca astazi vom descoperi impreuna care sunt proprietatile cartofilor dulci si de ce ar trebui sa-i consumam mai des. Si inca o veste: cartofii dulci nu fac parte din aceeasi familie cu cartofii normali. Nu sunt leguminoase ci…radacini!

Asa cum ti-ai putut da seama dupa culoare, cartofii dulci abunda in caroten, precursorul vitaminei A, asa ca te poate ajuta sa-ti imbunatatesti vederea. Acestia mai au in compozitie vitamina C, B2, B6 si B7 dar si minerale precum cuprul, folatii, magneziul si fibrele.

Cartofii dulci – care sunt proprietatile acestora?

Un cartof dulce mediu are in compozitie:

Este minunat ca aceste radacini au asa de multe proteine in compozitie, dar putine calorii! Contin dublu de fibre, dublu de calciu si de 1000 de ori mai multa vitamina A decat cartofii traditionali.

Cartofii dulci – beneficii minunate:

Cartofii dulci – cum sa-i alegi?

In primul rand, iti recomandam ca atunci cand esti la cumparaturi sa-i alegi pe cei mai inchisi la culoare, pentru ca au mai mult betacaroten in compozitie. De asemenea, asigura-te ca nu sunt moi si evita-i pe cei decolorati. Depoziteaza-i in locuri racoroase si intunecoase.

Nu ii decoji pentru ca au in compozitie foarte multi nutrienti. Doar sterge-i bine cu o perie alimentara si pregateste-i la cuptor, fierti sau la abur pentru a-si pastra nutrientii.

Consuma-i mai des si ai mai mare grija de sanatatea ta, in acest fel!

Alimentatie
Tags: beneficii cartofi dulcicartofi dulcicartofii dulci
Leave a Comment