X

Cum sa tii glicemia sub control – metode naturale

Cum sa tii glicemia sub control poate fi o intrebare care a rasunat in mintea ta, chiar daca nu ai probleme de sanatate. Nu trebuie sa fii diabetic pentru a sti ca este normal sa ai grija de sanatatea ta.

Prea mult zahar in organism poate duce la dezechilibre mari, asa ca este indicat sa tinem sub observatie toate aceste aspecte. Stii bine ca nivelul de zahar din organism este relationat cu diabetul, iar diabeticii trebuie sa tina sub control nivelul zaharului. Exista 2 tipuri de diabet: I, care apare ca urmare a unor disfunctii ale imunitatii si nu exista un tratament precis. Cel de tip II are legatura cu modul de a manca si nivelul de zahar din organism.

Medicamentele pentru acest tip de diabet au multe efecte secundare, asa ca este mai bine ca diabeticii sa fie disciplinati, atunci cand vine vorba despre nutritie. Cum sa tii glicemia sub control in mod natural?

Vei ramane surprinsa sa vezi cat de simplu poate fi totul.

Cum sa tii glicemia sub control? Iata remediile naturale despre care vorbim

  1. Hintonia Latiflora. Poate ca nu este un remediu la indemana oricui, dar poti sa-l gasesti si sa-l comanzi din afara. Daca nu il gasesti in Romania. Ce este acest remediu? Ei bine, vorbim despre un copac care creste in Mexic, iar scoarta sa are proprietati anti-inflamatoare remarcabile. Se pare ca scoarta acestui copac tina cu usurinta glicemia sub control si poate scadea chiar si colesterolul si sustine sanatatea inimii.
  2. Scortisoara. Printre multele intrebuintari ale scortisoarei exista si aceasta. Poate fi un remediu de folos in prevenirea excesului de zahar. Cum sa tii glicemia sub control? Incearca sa consumi scortisoara mai des, pentru a inlocui insulina si a determina celulele sa poate absori zahar. Adauga scortisoara zilnic in preparatele tale!
  3. Greutate optima. Asa ca, daca suferi din cauza glicemiei si ai multe kilograme in plus, trebuie sa faci ceva. Se pare ca si 5-7 kilograme in minus pot face minuni, in aceasta situatie. Nu uita sa tii dieta si sa faci miscare de cateva ori pe saptamana.

Cum sa tii glicemia sub control – nu uita de nutritie

  1. Dieta. Este foarte importanta, mai ales pentru cei care sufera de diabet II, dar toata lumea ar trebui sa aiba grija ce mananca. Evita fainoasele, orezul alb si orice fel de zahar rafinat. Faina alba nu este deloc sanatoasa pentru nimeni. Alege-o pe cea integrala, opteaza si pentru carne slaba, fructe si legume ecologice, daca este posibil. Nu uita sa bei multa apa.
  2. Miscare. Orice tip de activitate fizica este recomandata pentru a regla zaharul din sange. Mergi pe jos, inoata, mergi pe munte…Toate acestea sunt indicate! Activitatile te vor ajuta sa transformi zaharul din sange in grasimi. Pentru cei care au diabet II o plimbare de 30 de minute dupa masa poate face minuni. Desigur ca aceasta regula se aplica si la persoanele sanatoase.

Traim intr-o societate in care medicamentele par sa fi luat locul tuturor leacurilor naturale, iar multi oameni cred ca aceasta este solutia. Nutritia, sportul, consumul de apa, joaca un rol esential in tot acest proces, fie ca esti sanatos sau nu.

Pentru a regla zaharul din sange ia in considerare aceste aspecte, iar in acest fel vei preveni problemele de sanatate.

Afectiuni si tratamente
Tags: cum sa tii glicemia sub controlglicemie remedii naturale
Leave a Comment