Alimentatie

Zaharul distruge creierul!

Nu mai este un secret pentru nimeni ca acest aliment este nociv, iar faptul ca zaharul distruge creierul este o informatie de mult timp vehiculata de specialisti. Chiar daca zaharul reprezinta o sursa de energie importanta, fara doar si poate ca trebuie dozata. Despre aceste aspecte vom discuta in articolul de astazi, in care te vei lamuri ca zaharul poate distruge creierul, daca este consumat in exces.

Efectele zaharului in organism – semne ca ai consumat mai mult decat trebuie

– epuizare. Atunci cand nivelul zaharului este ridicat, corpul tau nu mai poate absorbi glucoza in mod corespunzator. Rezultatul? Celulele nu vor primi suficient „combustibil”

– urinezi des. Atunci cand nivelul zaharului este crescut, vei simti nevoia de a merge mai des la toaleta. Si nici nu este de mirare. Asa se fereste organismul de a absorbi mai mult zahar decat este nevoie...mai multe despre consumul de zahar aici >>>

Zaharul distruge creierul – ce trebuie sa intelegi

Exista 2 tipuri de zahar. Cel bun pentru organism si creier si cel nociv. Desigur ca ar trebui sa facem tot posibilul pentru a consuma zaharul sanatos. Iti imaginezi deja ca zaharul bun este cel regasit in fructe si legume. Orice alt tip este nepotrivit.
Vorbim despre dextroza, lactoza, maltoza, etc. Sau alte denumiri ale zaharului. Exista peste 50 de denumiri ale zaharului pe care le poti regasi in varii forme.

Si nu mai spunem ca cei care consuma deseori fast-food, produse semipreparate sau prajituri au parte din plin de acel zahar nedorit. Traim intr-o lume in care zaharul pare sa fie un nou drog, la fel de periculos ca si cele consacrate. Dupa cum stii, nimic in exces nu este bun. Asa ca ar trebui sa acorzi o atentie deosebita acestui aspect.

Glucoza este esentiala pentru buna functionare a celulelor, iar daca aceasta nu este in parametrii normali totul se poate duce de rapa. In sensul ca o astfel de persoana ar putea experimenta stari neplacute. Glucoza este estentiala, asa ca organismul nostru o stocheaza pe cea in exces, pentru mai tarziu. Creierul nostru are nevoie de energie pentru a functiona. In special cea sub forma de glucoza. Apropo, stiai ca mai bine de 20% din energia zilnica a unui individ se duce catre activitatea creierului?

Zaharul distruge creierul – ce se intampla cand este in exces

Una este ca glucoza este esentiala creierului si alta este ca atunci cand este in exces poate distruge totul. In sensul ca poti experimenta stari contradictorii, de confuzie si chiar depresie. Nu este nimic neobisnuit, atunci cand vorbim despre hiperglicemie. Da, se intampla acest proces atunci cand avem prea mult zahar in organism.

Cat zahar ar trebui sa consumi zilnic? In jur de maxim 6 lingurite pe zi! Si recomandam sa consumi si zahar brun. O dieta bogata in zahar afecteaza celulele creierului, care pot fi distruse, in cele din urma.

Nu este niciun secret ca traim intr-o lume in care oamenii au inceput sa fie obsedati de mancare si de dulciuri. Consumam mai mult dulce ca niciodata, asa ca nu este de mirare ca zaharul ne distruge creierul.

Renunta la zaharul nociv si consuma mai multe fructe proaspete sau siropuri, cum ar fi cel de stevie sau artar. Oricum ar fi, nu consuma prea mult zahar, nimic in exces nu este bun, nici cand vorbim despre fructe. Adopta o dieta echilibrata, iar sanatatea si creierul tau vor fi in siguranta.

 

Marinache Paula

Leave a Comment
Share
Autor
Marinache Paula

Ultimele articole

Cum sa bei apa corect, ca sa slabesti?

Cum sa bei apa corect, astfel incat rezultatele sa fie mai mult decat imbucuratoare? Despre…

20 de ore

Cum iti sustii copilul, in perioada liceului? Sfaturi utile

Vrei sa iti sustii copilul, astfel incat sa ia cele mai intelepte decizii in perioada…

2 zile

4 obiceiuri zilnice care iti saboteaza starea de bine

Poate ai zile in care te simti lipsita de energie, fara chef sau pur si…

3 zile

Cum sa petreci primele 10 minute ale zilei?

Te-ai gandit vreodata cum sa petreci primele 10 minute ale zilei? Daca vrei sa faci…

3 zile

Cheia succesului in procesul de slabire

Avem vesti bune astazi, in contextul in care am gasit cheia succesului in procesul de…

6 zile

Esti dependenta de zahar? Iata cateva semne clare

Dependenta de zahar este o chestiune cat se poate de serioasa. In special in ziua…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri