Alimentatie

Supa anti-raceala. Cum se pregateste?

Ne pregatim de sezonul rece, asa ca leacurile naturiste si supa anti-raceala par un subiect de discutie necesar, care te va scapa de multe probleme. Cu totii stim, iarna debuteaza cu episoade teribile de raceala, febra si gripa.

Asa ca ar fi momentul sa faci ceva in acest sens. Nu uita sa-ti intaresti sistemul imunitar, daca nu vrei sa ai probleme pe viitor. Asadar, vei constata ca supa anti-raceala de care vorbim face minuni. In special daca este consumata inainte sau chiar in timpul fiorosului sezon rece.

Temperaturile scazute si frigul ajuta mult la perpetuarea virusilor si a microbilor care transmit raceala, asa ca trebuie sa fim pregatite. Astfel, iti prezentam supa minune care, apropo, contine usturoi! Nu te speria, nu trebuie sa-l mananci crud.

 

Supa anti-raceala – nu uita de beneficiile usturoiului

Dupa cum stii, usturoiul contine alicina, cunoscuta pentru proprietatile sale antimicrobiene, anti-virale si anti-fungice. Proprietatile antioxidante ale acesteia sunt nenumarate. Iar usturoiul face mai mult de atat. Intareste sistemul imunitar, scade tensiunea arteriala, regleaza circulatia sangelui si digestia. In combinatie cu supa anti-raceala, acesta va avea proprietati de preventie si mai mari!

 

Usturoiul are capacitatea sa:

– regleze tensiunea arteriala
– previna alergiile
– scada inflamatiile
– regleze circulatia sangvina
– previna greutatea in exces
– trateze infectiile respiratorii

Usturoiul este o sursa vitala de vitamine si nutrienti care previne gripa cu pana la 50%!

Beneficiile ghimbirului si supa anti-raceala

La radul sau, ghimbirul a fost folosit ca leac impotriva racelilor, dar a problemelor digestive. Este un extraordinar anti-inflamator si poate preveni artrita. Mai multe studii au aratat cat eficacitatea acestuia in tratamentul starii de greata si voma. Studiile au aratat ca ghimbirul are proprietati antioxidante, anti-microbiene si anti-fungice, care sunt necesare atunci cand vrem sa prevenim gripa.

 

Supa anti- raceala – iata cum se prepara:

– 4 cepe verzi sau o ceapa mare normala
– 50 grame radacina de ghimbir
– 2 catei mari de usturoi
– 7 cani de supa de pui sau de legume
– 1 ardei iute maruntit

Mod de preparare

Pune ceapa tocata, usturoiul si ghimbirul intr-o tigaie mare si caleste-le pret de 2 minute. Adauga supa si da totul in clocot. Lasa totul sa fiarba la foc mic, pana ingredientele sunt moi. Adauga si ardeiul iute si mai lasa sa fiarba putin, tot la foc mic. Ar fi indicat sa consumi supa anti-raceala cu paine prajita integrala.

Daca nu iti place iuteala, nu esti obligata sa pui ardei iute, poti pune unul normal, chiar la inceput. Desigur ca poti adauga si morcovi sau carfofi, pentru o varianta mai satioasa. Adauga si o mana de orez, vei vedea ce bunatate de supa va iesi. Consuma supa anti-raceala o data la 2-3 saptamani, iar organismul tau va fi mai puternic.

 

Nita Alina

Leave a Comment
Share
Autor
Nita Alina

Ultimele articole

Cum sa bei apa corect, ca sa slabesti?

Cum sa bei apa corect, astfel incat rezultatele sa fie mai mult decat imbucuratoare? Despre…

14 ore

Cum iti sustii copilul, in perioada liceului? Sfaturi utile

Vrei sa iti sustii copilul, astfel incat sa ia cele mai intelepte decizii in perioada…

2 zile

4 obiceiuri zilnice care iti saboteaza starea de bine

Poate ai zile in care te simti lipsita de energie, fara chef sau pur si…

3 zile

Cum sa petreci primele 10 minute ale zilei?

Te-ai gandit vreodata cum sa petreci primele 10 minute ale zilei? Daca vrei sa faci…

3 zile

Cheia succesului in procesul de slabire

Avem vesti bune astazi, in contextul in care am gasit cheia succesului in procesul de…

5 zile

Esti dependenta de zahar? Iata cateva semne clare

Dependenta de zahar este o chestiune cat se poate de serioasa. In special in ziua…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri