X

Ce spune ora la care te trezesti despre tine

Ora la care te trezesti nu este intamplatoare, conform cercetarilor, asa ca astazi vom afla impreuna ce spune despre tine. Stii deja, unii sunt matinali si adora sa se trezeasca la ora 7. Altii ar face orice pentru a scapa de aceasta corvoada.

Cum este mai bine? Ce relevanta are ora la care te trezesti? Se pare ca cercetatorii au studiat si acest aspect al fiintei umane. Iar concluziile la care au ajuns sunt foarte interesante.

Si vestile sunt imbucuratoare. In sensul ca specialistii considera ca nu este indicat sa te trezesti cu noaptea in cap! Se pare ca acesta nu este tocmai un obicei sanatos.

 

Ora la care te trezesti – ce ar trebui sa retii

Ei bine, cercetatorii britanicii de la Universitatea Westminster au ajuns la concluzia ca NU este atat de benefic sa te trezesti dis-de-dimineata. Nu de alta, dar nivelul de cortizol este mai ridicat in cazul celor care se trezesc inainte de 7:20.

Ce inseamna acest lucru? Pai gandeste-te ca acesta este hormonul stresului. Adica oamenii care se trezeau foarte devreme aveau un nivel al stresului mai ridicat decat ceilalti.

Ora la care te trezesti poate fi foarte importanta, in special atunci cand ai tendinta sa suferi din pricina migrenelor sau a durerilor musculare. De asemenea, studiul a mai relevat o informatie foarte importanta. Cei care se trezesc de dimineata tind sa fie mai stresati si mai predispusi la accese de furie.

Ora la care te trezesti – cand este bine sa fii matinal?

Sa spunem ca ai un proiect important a doua zi si ai nevoie sa te concentrezi foarte bine. Studiul a aratat ca cei care se trezesc devreme au o capacitate de concentrare mai mare. Angela Clow, care a condus studiul realizat de Universitatea Westminster, a declarat ca mai exista un aspect important. Ora la care se culca aceste persoane. Iti poti imagina ca cei care se culca foarte tarziu si se trezesc la prima ora nu au aceeasi capacitate de concentrare.

Studiul a mai aratat un aspect interesant. Cei care se culca mai tarziu au tendinta de a avea un coeficient de inteligenta mai mare. Pe scurt, persoanele active noaptea tind sa fie mai inteligente decat restul. Dar exista si reversul medaliei. In sensul ca acestia tind sa fie totodata si mai instabili emotional si chiar depresivi.

Profesorul Paul kelly, de la Universitatea Oxford, sustine ca ora la care te trezesti ar trebui sa fie data de varsta. Astfel, cei care au in jur de 20 de ani ar trebui sa se trezeasca la 9:30. Cei care au peste 30 de ani – la ora 8:10, cei de 40 de ani la 8, iar cei trecuti de 50 de ani la ora 7. Da, este adevarat, cu cat inaintam in varsta cu atat avem nevoie de mai putin somn.

Nu uita sa dormi in jur de 7 ore, sa nu te culci foarte tarziu si nici sa te trezesti la ora 7, daca nu este nevoie. Seara, inainte de culcare, fa ceva relaxant. In acest fel iti vei asigura un somn de calitate!

 

Noutati
Tags: ora de trezireora la care te trezesti
Leave a Comment