Afectiuni si tratamente

Deficienta de potasiu: cum te poate afecta

Deficienta de potasiu este o afectiune cu care se confrunta multe persoane, dar habar nu au, pentru ca nu stiu ce simptome presupune aceasta afectiune. Ei bine, vei ramane uimita sa afli ca transpiratul in exces, problemele la rinichi si chiar hipertensiunea, pot fi niste consecinte ale acestei deficiente.

Cand ne gandim la potasiu, imediat ne vin in minte bananele, avand in vedere ca aceste fructe au un continut ridicat din acest mineral. Astfel, este important sa aflam astazi de ce deficienta de potasiu nu ar trebui tratata cu superficialitate. Nu de alta, dar te poti trezi cu probleme de sanatate despre care nici nu banuiai.

Tocmai de aceea este indicat sa consumam multe fructe si legume bogate in acest mineral, asa cum vom vedea in continuare. Se pot lua si suplimente cu minerale, dar tine minte ca nu sunt la fel de eficiente ca cele din alimentatie.

Deficienta de potasiu: cum se manifesta

 

Asa cum iti spuneam si mai devreme, deficienta de potasiu poate sa-si faca debutul cu o serie de afectiuni neplacute. Atentie! Multe persoane incurajeaza deficitul din cauza unei diete mult prea bogate in sare. Mancarea sarata este gustoasa, dar nu uita sa o tii totul sub control. Sarea in exces poate aduce tot felul de probleme, de asemenea.

Mineralele, precum potasiul sau magneziul se asimileaza mai greu, poate aparea deshidratarea, retinerea apei in corp, etc.

Ce afectiuni cauzeaza deficitienta de potasiu:

 

– cele renale
– deshidratare, transpiratie in exces, diaree, voma, varsaturi
– un sistem imunitar mai slab
– stimuleaza si deficitul de magneziu
– oboseala cronica
– hipertensiune
– aritmie
– constipatie

Dupa cum vezi, chiar si nisipul la rinichi poate fi o deficienta a potasiului, precum si o consecinta a unui consum ridicat de sare. Asa ca ai mare grija la alimentatie, este mai importanta decat crezi. Desigur, pe langa banane, mai exista multe alte alimente care contin potasiu.

Deficienta de potasiu – lista alimentelor care contin acest mineral

Acum, este important sa stim ce ar trebui sa includem in alimentatia noastra de zi cu zi, pentru a ne feri de aceste afectiuni. Este vorba despre:

– avocado, linte, ciuperci, mango, papaya, pere, cartofi dulci, morcovi, rosii, ciuperci de padure, spanac, kale, broccoli, sparanghel, mure, pepene galben, banane

Asa ca asigura-te ca incluzi aceste alimente mai des, in mancarurile tale favorite. Chiar nu este atat de greu, in special ca unele dintre acestea sunt chiar gustoase si foarte hranitoare.

 

Deficienta de potasiu – ce rol are in organism acest mineral

Poate ca nu stiai, dar mineralele sunt extrem de importante pentru sanatatea noastra. De exemplu, potasiul are rolul de a regla bataile inimii, asa ca joaca un rol important in sanatatea cardiovasculara. De asemenea, regleaza greutatea corporala si poate avea rolul de a diminua PH-ul alimentelor, atunci cand este cazul.

Mai are functii importante in procesul de digestie si constituie o sursa importanta pentru construirea proteinelor si chiar a muschilor.

Asa ca acorda o mai mare importanta mineralelor, ia vitamine si incepe sa mananci cat mai multe fructe si legume. Sanatatea ta se va imbunatati vazand cu ochii!

 

Marinache Paula

Leave a Comment
Share
Autor
Marinache Paula

Ultimele articole

Cum sa bei apa corect, ca sa slabesti?

Cum sa bei apa corect, astfel incat rezultatele sa fie mai mult decat imbucuratoare? Despre…

o zi

Cum iti sustii copilul, in perioada liceului? Sfaturi utile

Vrei sa iti sustii copilul, astfel incat sa ia cele mai intelepte decizii in perioada…

2 zile

4 obiceiuri zilnice care iti saboteaza starea de bine

Poate ai zile in care te simti lipsita de energie, fara chef sau pur si…

3 zile

Cum sa petreci primele 10 minute ale zilei?

Te-ai gandit vreodata cum sa petreci primele 10 minute ale zilei? Daca vrei sa faci…

3 zile

Cheia succesului in procesul de slabire

Avem vesti bune astazi, in contextul in care am gasit cheia succesului in procesul de…

6 zile

Esti dependenta de zahar? Iata cateva semne clare

Dependenta de zahar este o chestiune cat se poate de serioasa. In special in ziua…

o săptămână

Acest site foloseste Cookie-uri