Alimentatie

Cum se fierbe corect porumbul. Plus o reteta surpriza!

Poate si tu te-ai intrebat cum se fierbe corect porumbul, pentru a obtine aceeasi savoare pe care o are acest aliment atunci cand este cumparat gata facut. Sigur ai observat ca cei de la restaurante servesc un porumb parca mai delicios decat cel de acasa. Si nu este deloc intamplator, nicidecum!

Acestia au cateva secrete, iar tu esti pe cale sa le descoperi. Nu iti face griji, nu este mare lucru sa obtii acel porumb fiert dupa care tanjesti. Oare sa pui sau nu sare in apa, inca de la inceput? Cum se fierbe corect porumbul, este necesar sa adaugi si frunzele (panusele) si matasea porumbului?

Ei bine, in caz ca nu prea ai stat pe langa mama sau bunica ta in copilarie, atunci cand fierbeau porumb, nu este nicio problema!

Iti vom dezvalui imediat „trucurile” lor.

Cum se fierbe corect porumbul – iata ce trebuie sa stii

In primul rand, sa stii ca porumbul traditional romanesc nu este…dulce! Asa ca, daca te astepti sa aiba acelasi gust cu cel din supermarket, vei fi un pic dezamagita. Desigur, poti sa cumperi acel „Sweet Corn”, dar incearca si porumbul clasic, din copilarie.

Atentie, alege acel porumb tanar, care sa aiba panusele cat mai verzi, iar boabele trebuie sa fie lipite intre ele, fara spatii! Desigur, porumbul clasic romanesc are nevoie de un timp de fierbere mai mare decat cel american, sa tii minte. Adica cel putin 45 de minute (poate si mai mult!) vor fi necesare.

Asadar, dupa ce vei desface porumbul, nu arunca panusele (frunzele), pentru ca vei mai avea nevoie de ele. Astfel, desfa rand pe rand porumbul. Daca ai probleme cu rinichii sau vrei sa le previi, ar fi bine sa pastrezi si matasea porumbului. Dupa ce l-ai curatat, este momentul sa stii cum sa organizezi totul in oala incapatoare pe care o vei alege.

Cum se fierbe corect porumbul? Vei pune cateva panuse la fundul oalei, dupa care vei incepe sa pui porumbul, unul cate unul. Daca sunt prea mari, rupe-i in doua. Nu uita sa pui si matasea porumbului (macar o parte din ea). Deasupra vei mai pune cateva panuse si vei adauga apa, cat sa acopere totul.

Daca simti ca porumbul se ridica la suprafata, poti pune ceva mai greu deasupra lor, cum ar fi o farfurioasa mica din tabla.

 

Cum se fierbe corect porumbul – vei pune sau nu sare?!

Nu este sanatos sa adaugi sare in timp ce o mancare este inca pe foc, dar sa spunem ca de aceasta data vom face o exceptie. Nu de alta, dar doar asa vei putea obtine savoarea dupa care tanjesti.

Asadar, poti adauga o lingurita generoasa de sare, pentru a fi sigura ca vei obtine un porumb aromat si gustos. Daca nu vei pune sare, nu va avea aceeasi savoare, din pacate. Asa ca nu este suficient sa il sarezi ulterior, crede-ne pe cuvant.

 

Porumb copt – cum obtii cea mai gustoasa varianta?

Daca ti-au ramas cativa stiuleti deja fierti si te-ai plictisit un pic, ai putea sa mai si coci cativa. Mai tii minte acel gust fantastic? Asa ca pune-i pe grill sau pe o plita (daca ai asa ceva, ar fi si mai bine) si rumeneste-i.

La final unge-i cu putin unt, sare, piper si rozmarin. O bunatate de reteta si merg perfect si ca garnitura, asa ca nu te sfii sa variezi meniul!

 

Nita Alina

Leave a Comment
Share
Autor
Nita Alina

Ultimele articole

Cum sa bei apa corect, ca sa slabesti?

Cum sa bei apa corect, astfel incat rezultatele sa fie mai mult decat imbucuratoare? Despre…

o zi

Cum iti sustii copilul, in perioada liceului? Sfaturi utile

Vrei sa iti sustii copilul, astfel incat sa ia cele mai intelepte decizii in perioada…

2 zile

4 obiceiuri zilnice care iti saboteaza starea de bine

Poate ai zile in care te simti lipsita de energie, fara chef sau pur si…

3 zile

Cum sa petreci primele 10 minute ale zilei?

Te-ai gandit vreodata cum sa petreci primele 10 minute ale zilei? Daca vrei sa faci…

3 zile

Cheia succesului in procesul de slabire

Avem vesti bune astazi, in contextul in care am gasit cheia succesului in procesul de…

6 zile

Esti dependenta de zahar? Iata cateva semne clare

Dependenta de zahar este o chestiune cat se poate de serioasa. In special in ziua…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri