Sigur ai auzit de beneficiile acestei plante, tocmai de aceea astazi iti vom prezenta supa crema de spanac, alaturi de 2 retete absolut delicioase si simplu de realizat. Pentru ca in ziua de astazi nu avem timp sa gatim cat este ziua de lunga, aceste retete te vor acomoda cu siguranta.
Dar sa ne readucem aminte cat de sanatos este spanacul si de ce este bine sa il consumam cat mai des in sezonul cald. Spanacul este bogat in Vitamina A, asadar reduce riscul aparitiei pielii uscate si a parului uscat, casant si lipsit de stralucire.
Vitamina C este o alta vitamina continuta de spanac. Aceasta vitamina ajuta la productia de colagen. Specialistii recomanda sa mananci spanac pentru o piele tanara si sanatoasa in mod natural….mai multe despre spanac aici >>>
Dar iti mai amintim ca reduce riscul de a face diabet, scade tensiunea arteriala, previne cancerul si imbunatateste digestia. Nu suna rau, nu-i asa?
Poate de supa crema de spanac nu prea ai auzit, mancarea din aceasta planta, adica tocanita, fiind mult mai populara in Romania. Asadar, sa nu mai pierdem vremea si sa vedem cum se prepara.
1. Supa crema de spanac cu oua ochi
Ingrediente:
– 600 grame de spanac
– 4 catei usturoi
– 1 ceapa mare
– 2 cartofi mici
– 4 oua ochiuri
– smantana lichida sau pentru gatit
– 3 linguri ulei vegetal (presat la rece, daca este posibil)
– sare, piper, condimente la alegere
Mod de preparare
Primul pas este sa cumperi spanac din piata, sa il cureti, speli si oparesti in apa cu sare. Dupa aceea, il vei lasa intr-o sita, la scurs. Vei curata restul legumelor, adica ceapa si cartofii; ii vei pune la fiert, cu putina sare, pana se inmoaie. Dupa aceea, le vei scoate si le vei lasa la racit, dar nu vei arunca apa in care au fiert. Acum este momentul sa pui in blender frunzele de spanac, usturoiul taiat si restul legumelor.
Mixeaza bine pana obtii o pasta omogena. La final pune uleiul, smantana si mai pune din apa in care au fiert legumele, pentru a face supa crema de spanac mai lichida. La final condimenteaza totul si prepara ouale ochi, serveste-le alaturi de supa, o bunatate!
Ingrediente
– 1 kilogram spanac proaspat
– 2 morcovi
– 1 telina
– 4 cartofi
– 400 ml lapte
– 300 ml smantana de gatit
– ulei de masline
– sare, piper, condimente la alegere
Mod de preparare
In primul rand, se va proceda exact ca la reteta anterioara. Adica vei curata, spala, opari si lasa sa se scurga spanacul (cumparat din piata!). Se vor curata si restul legumelor, dupa care se vor pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, nu uita ca, din nou, sa pastrezi zeama de la legume.
Vei pune toate legumele, inclusiv spanacul si le vei amesteca bine pana obtii o pasta. Acum, este momentul sa adaugi treptat smantana, laptele incalzit si putina zeama, pentru a-i da o aroma de vis. Atentie: s-ar putea sa fie nevoie de mai putin lapte decat am sugerat mai sus, opreste-te in momentul in care obtii densitatea dorita.
Dupa aceea, adauga condimentele si serveste alaturi de crutoane si putin parmezan, un deliciu!
Cum sa bei apa corect, astfel incat rezultatele sa fie mai mult decat imbucuratoare? Despre…
Vrei sa iti sustii copilul, astfel incat sa ia cele mai intelepte decizii in perioada…
Poate ai zile in care te simti lipsita de energie, fara chef sau pur si…
Te-ai gandit vreodata cum sa petreci primele 10 minute ale zilei? Daca vrei sa faci…
Avem vesti bune astazi, in contextul in care am gasit cheia succesului in procesul de…
Dependenta de zahar este o chestiune cat se poate de serioasa. In special in ziua…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment