Alimentatie

Mic-dejun cu musli, seminte si fructe – reteta

Despre micul dejun preferat am mai discutat, iar astazi dorim sa iti prezentam o reteta de musli minunata, pe care o poti prepara chiar tu, la tine acasa.

Pentru ca cele mai multe retete de la A la Z sunt cele mai sanatoase, in cele ce urmeaza va prezentam un preparat minunat, pentru micul dejun. Nu ai nevoie de multe ingrediente si unde mai pui ca acest mic dejun cu musli este antiinflamator, asa ca te va tine departe de boli grave.

Haide sa vedem impreuna cum se prepara.

Mic-dejun cu musli – reteta

Pentru a iti reda aceasta reteta, am apelat la cartea Lupta impotriva Cancerului:

„Inainte de a ma bucura de acest mic dejun, „muesli”, servesc o cana (130 mg) de ceai cald (de plante sau obisnuit), conform regimului standard.

Iata cum sa prepari „muesli”. Intr-un caston adanc, adaugati pe straturi (nu amestecati) urmatoarele ingrediente, in ordinea data:
1) 1 sau 2 lingurite de seminte de in proaspat macinate, amestecate cu putina miere (optional);
2) orice fruct proaspat de sezon (taiat sau maruntit) si/sau fructe la conserva sau sucuri (fara zahar sau chimicale);
3) un strat de nuci de orice fel (optional) in afara de alune;
4) si un topping crema (la 85-113 ml de branza de vaci degresata, adaugati o lingurita de miere, 1-2 lingurite de ulei de in, 3 lingurite de lapte degresat si amestecati cu blenderul sau mixerul electric pentru ca amestecul sa devina complet omogen. Adaugati putin lapte daca este necesar.)
Apoi imprastiati cu lingura toppingul crema peste celelalte ingrediente din castron. Acoperiti cu nuci, fructe taiate, condimente sau ierburi.
De dragul varietatii, putem adauga aproape orice ne place la uleiul de in cu branza de vaci si topping crema.

Incercati banane, suc de lamaie si de portocale (amestec de 2 la 1), alt suc de frcute pe care il preferati, roscoave pudra, nuca de cocos (neindulcita), vanilie, scortisoara si asa mai departe.

Sa nu credeti ca il puteti manca doar la micul dejun, uneori poate fi servit si ca un pranz usor sau la cina. Le-am aratat prietenilor nostri aceasta combinatie delicioasa si am primit multe comentarii pozitive, mai ales la adresa valului de energie sustinuta si a pierderii usoare in greutate.

Unul din prietenii mei este un domn in varsta (75 de ani) care locuieste in apropiere. In ultimii ani, am privit cu multa intristare cum a devenit fragil si garbovit. Il durea cand se deplasa cu bastonul si aparent suferea mult din cauza artritei. Am incercat sa il sfatuiesc cu tact despre importanta unei alimentatii corecte, dar mereu radea si nu era deschis la conversatie pe tema sanatatii sale.

Sporovaiam acum cateva luni, cand nevasta ne-a strigat pe geam ca pranzul este gata. L-am convins sa manance cu noi si i-am aratat „muesli”. A devorat o farfurie intreaga cu o placere vizibila. De atunci, stiu sigur ca isi pregateste o salata de branza de vaci cu ulei de in in fiecare zi. Imbunatatirea lui a venit treptat, dar sigur. De multe ori, isi lasa bastonul acasa, pentru ca nu mai are nevoie de el. Tenul sau bolnavicios, ca de ceara, a devenit rozaliu si sanatos si continua sa isi manifeste recunostinta pentru starea de bine de care se bucura.”

…mai multe retete, sfaturi si idei le vei regasi in cartea Lupta impotriva Cancerului, detalii AICI <<<

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Cum sa ai o alimentatie sanatoasa daca esti mereu pe fuga?

Lumea agitata in care traim, cand suntem mai mereu pe fuga, ne poate face sa…

8 ore

Cum sa ai o viata sanatoasa? Secrete din Tibet

Daca si tu te intrebai cum sa ai o viata sanatoasa, ar fi bine sa…

o zi

Migrenele la femei: cauze, simptome si cand sa consulti un neurolog

Migrena nu este o simpla durere de cap. Este o realitate dificila pentru milioane de…

o zi

Ce se intampla daca mananci prea multa sare?

Daca si tu te intrebai ce se intampla daca mananci prea multa sare, astazi dorim…

5 zile

Cum sa ai grija de pielea ta pe masura ce inaintezi in varsta

Imbatranirea este un proces natural, dar nu inseamna ca trebuie sa lasi pielea ta sa…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri