Alimentatie

Cel mai nesanatos aliment pe care-l consuma romanii

Daca si tu vrei sa descoperi care este cel mai nesanatos aliment pe care-l consuma romanii, vei fi surprinsa in curand. Poate ca te gandeai ca este vorba despre mezeluri sau alimente procesate. In realitate, vorbim despre uleiul de gatit.

Probabil ca ai mai auzit ca cel dublu rafinat nu este deloc sanatos. De fapt, uleiul refolosit poate dauna grav sanatatii si siluetei, tocmai de aceea nu este indicat.

Face parte dintre mult temutele grasimi trans, raspunzatoare pentru atat de multe afectiuni, tocmai de aceea este bine sa ne gandim de doua ori inainte de a consuma prajeli cat este ziua de lunga.

Cel mai nesanatos aliment – tu il eviti?

Pe langa toate uleiurile dublu rafinate despre care vorbeam, produse in special din floarea soarelui, exista si cel de palmier. De cativa ani incoace a devenit la „moda” fiind unul dintre acele produse vegetale care poate fi regasit in majoritatea supermarketurilor.

Din pacate, uleiul de palmier provine face parte din ingredientele cheie a nenumarate produse. De la cele de infrumusetare, pana la cele de gatit, acest tip de ulei este prezent peste tot. Putini stiu insa ca aceste culturi din care provine sunt nesustenabile, afectand serios bunastarea planetei, relateaza BBC.

Faptul ca nu este scumpa producerea sa, precum si beneficiile conferite plaseaza uleiul de palmier ca fiind unul dintre cele mai ravnite bunuri de consum. Se vinde incredibil de bine la nivel mondial, dar cu toate acestea devine o problema modul de producere a acestuia. Productia uleiului duce la incendii de vegetatie, poluare, precum si schimbari climatice, in cele din urma.

De asemenea, exista rapoarte conform carora copiii ar fi implicati in procesul de producere a acestuia, in special in zona amazoniana…Asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a cumpara acest produs.

Cel mai nesanatos aliment – de ce sa alegi uleiurile presate la rece?

Ce boli poti preveni, daca nu consumi ulei dublu rafinat? Dezechilibre ale enzimelor, problemele digestive, marirea ficatului si a rinichilor si chiar aparitia unor boli canceroase…Nu suna prea bine, nu-i asa?

Si, trebuie sa stii ca este un motiv pentru care acest gen de ulei “dispare” atat de repede din tigaie. Printre altele, se si evapora, avand in vedere ca este in mare parte apa. Iar restul este in compozitia mancarii tale, de unde apar si problemele de sanatate.

Uleiul presat la rece este obtinut printr-un proces natural care dateaza de mii de ani, in special in randul popoarelor mediteraneene. Acestia consuma ulei de masline presat la rece aproape zilnic, de unde si sanatatea lor mult mai puternica…mai multe despre uleiurile presate la rece aici >>>

Solutia? Uleiul de rapita sau de samburi de struguri, 2 alternative minunate atunci cand vorbim despre trecerea la un ulei sanatos. Si, desigur, sa nu uitam ca exista si ulei de floarea soarelui presat la rece. Chiar daca este mai scump tine minte ca este o alternativa sanatoasa, care sustine o silueta supla.

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Varza kale. De ce sa o consumi?

Cu siguranta ai auzit vorbindu-se despre varza kale. Poate nu stii inca exact despre ce…

11 ore

Cum poti sa faci branza acasa si sa te bucuri de gustul autentic

Daca iti place sa pregatesti acasa produse proaspete pentru tine si familia ta, incearca formele…

5 zile

Cum te ajuta psihoterapia sa intelegi cauzele ascunse ale panicii

Cum te ajuta psihoterapia sa intelegi cauzele ascunse ale panicii

2 săptămâni

Cum sa mentii colesterolul in parametrii normali

Daca si tu te intrebai cum sa mentii colesterolul in parametrii buni, astazi dorim sa…

2 săptămâni

Alimente pentru imbunatatirea memoriei

Aceste alimente pentru imbunatatirea memoriei s-ar putea sa fie exact ce iti doreai. In special…

2 săptămâni

Cum sa sustii imunitatea? Ce poti face

Cum sa sustii imunitatea intr-o lume in care cei din jur par sa fie dezinteresati…

2 săptămâni

Acest site foloseste Cookie-uri