Alimentatie

Paella de post – savureaza o reteta de „vacanta”!

Paella de post este una dintre acele retete minunate pe care trebuie sa le incerci. Fie ca tii post sau vrei sa mananci doar legume pentru cateva zile, aceasta mancare trebuie incercata.

Poate fi o minunata varianta de pranz in weekend, in special cand ai musafiri si vrei ca acestia sa serveasca ceva special. Paella de post este aproape identica cu varianta sa traditionala din Spania, doar ca nu va contine fructe de mare sau scoici.

Dar asta nu inseamna ca va fi mai putin gustoasa, in niciun caz. Asa ca aloca o 1-2 ore pentru gatit si bucura-te ca faci ceva deosebit, pentru tine si cei dragi.

Paella de post – ce ingrediente sunt necesare?

Pentru a avea parte de o mancare gustoasa si plina de arome, vom alege sa punem o varietate cat mai mare de legume. Mazare, fasole, ciuperci, morcovi si porumb, toate merg de minune cu aceasta reteta delicioasa.

Ai nevoie de:

– 300 grame de orez basmati sau traditional

– o ceapa medie, tocata fin

– 3 catei de usturoi tocati

– 2 ardei capia sau galbeni taiati in cubulete sau fasii (cum preferi)

– 250 ml bulion

– 200 grame mazare fiarta

– 150 grame fasole fiarta

– o mana de porumb si rondele de morcovi (fierte, le poti alege pe cele la borcan)

– 3 linguri ulei

– un varf de chili

– o lingurita de boia dulce

– o lingurita rasa de turmeric

– sare, piper

– 800 ml de apa

Paella de post – cum se prepara?

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se pune ceapa, se caleste rapid, pret de 2-3 minute. Se adauga usturoiul, ciupercile maruntite, ardeii si se amesteca bine. Dupa 10 minute, se adauga bulionul sau sucul de rosii si se adauga si orezul. Amesteca bine pana se omogenizeaza totul si adauga apa plus condimentele mentionate mai sus.

Vei lasa totul sa fiarba la foc mic, iar cand orezul este aproape gata, adauga mazarea, fasolea, porumbul si rondelele de morcovi. Poti sa mai adaugi putina apa daca este cazul si lasa totul sa fiarba in continuare. La final poti sa mai adaugi sare sau alte condimente, daca ti se pare ca este cazul.

Cu siguranta vei savura cu drag aceasta reteta de post care merge de minune alaturi de un pahar de Sangria sau vin rosu simplu.

Retete de post cu ciuperci – trebuie sa le incerci!

Ciorba de burta cu ciuperci pleurotus

Ingrediente

500 grame ciuperci pleurotus

1 ceapa

4 morcovi mici

2-3 gogosari murati (din otet)

1 lingura de faina

2 linguri ulei

sare, piper, otet

Mod de preparare

In primul rand se vor curata 2 morcovi si se vor taia in doua. Se va toca si ceapa marunt, iar impreuna cu morcovii curatati in prealabil, se va pune totul la fiert in 2 litri de apa…mai multe retete de post cu ciuperci aici >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Semne ca ai o problema de sanatate. Stiai?

Te-ai gandit ca anumite stari pe care le ai ar putea fi semne care arata…

5 zile

Cum sa ai o viata mai armonioasa? Sfaturi la indemana oricui

Daca si tu vrei sa stii cum sa ai o viata mai armonioasa, este cazul…

5 zile

Cum sa arati mai tanara cu 10 ani? Ce poti face

Cum sa arati mai tanara, fara sa apelezi la chirurgia estetica? De fapt, trebuie sa…

6 zile

Retete de testat in weekend – burger vegetal sau chiftelute din zucchini?

Daca si tu vrei sa pregatesti ceva deosebit la final de saptamana, iti propunem cateva…

o săptămână

Cele mai bune momente pentru a manca

Tu stii care sunt cele mai bune momente pentru a manca micul dejun, pranzul sau…

o săptămână

Alimente care te calmeaza. Stiai?

S-ar putea ca lista cu aceste alimente care te calmeaza sa fie o surpriza pentru…

2 săptămâni

Acest site foloseste Cookie-uri