X

Dieta Zermati sau cum sa slabesti FARA regim

Stim, suna foarte ciudat, dar in dieta Zermati vei descoperi cum poti slabi fara niciun fel de regim. Iar metoda sa functioneaza de minune, declara cititorii cartilor sale si nu numai.

Dar sa incepem cu inceputul. Aceasta metoda inovatoare de slabit a fost elaborate de catre doctorul Jean Philippe Zermati. Medicul francez a observat cat de obsedati sunt oamenii de kilogramele in plus. Si cum aceasta atitudine este cea care ii face sa aiba o greutate nefasta. Adica, cu cat te gandesti mai mult la diete si slabit cu atat iti va fi mai greu.

Atunci cand interdictiile sunt cele care iti guverneaza viata, s-ar putea sa iti fie mai greu decat crezi. Impreuna cu un psihiatru de renume, dr Zermati a inaugurat o organizatie care lupta impotriva…DIETELOR! Da, ai citit bine, iar in cele ce urmeaza o sa-ti explicam cum poti slabi fara dieta.

Dieta Zermati sau cum poti pierde in greutate fara regim!

Te credem pe cuvant daca titlul a fost singurul lucru care te-a atras la acest articol. Din fericire, se pare ca teoria lui Zermati este adevarata. Chiar daca vor exista anumite restrictii, acestea vor fi chiar cele stabilite de tine. Asa ca tu vei fi propriul tau guru in ceea ce priveste alimentatia si meniul.

Cartea medicului Zermati, intitulata sugestiv „Sfarsitul dietelor” a avut un mare succes si a ajutat multi oameni sa constientizeze faptul ca se urasc pentru ca… mananca.

 Aproape toata lumea are o problema cu propriul trup. La nivel subconstient ne simtim ca si cum suntem privati de o placere atunci cand ne abtinem, de aceea dorinta de a manca este si mai mare. In special atunci cand suntem la dieta de slabire. Cu siguranta ai observat si tu acest aspect cand ai urmat un regim.

Suntem satui de reguli si ne-am plictisit sa ne controlam incontinuu alimentatia. Ce este de facut? Din punctul de vedere a lui Zermati, este cazul sa constientizam mai bine ce facem. Cu alte cuvinte, devenim mai constienti de ceea ce facem, nu ne judecam la orice pas. Evident ca atunci cand esti constient nu mananci doar din pura „distractie”.

De aceea oamenii care au urmat dieta Zermati au slabit cu succes. Pentru ca au inceput sa manance doar atunci cand le este foame. Si-au analizat sentimentele si impulsurile, pe care le-au notat si intr-un caiet. In acest mod s-au eliberat de tensiuni si au devenit foarte atenti la procesul de a manca. Cand acorzi timp si atentie acestui proces simplu vei sti ce ai de facut, sustine doctorul. Vei simti instinctiv ce alimente ti se potrivesc si de ce ai nevoie.

Dieta Zermati si atentia la detalii

…Sau la ceea ce conteaza, mai exact. Atunci cand vei trai la momentul prezent vei fi mai constient de ceea ce faci. Asa ca probabil nu te vei mai trezi cu 2 prajituri uriase in farfurie.

In prima faza a regimului Zermati vei fi foarte atenta la obiceiurile tale alimentare si la modul in care mananci, cu cine, unde, cand, etc. Vei nota in primele 10 zile toate aceste aspecte intr-un carnetel si le vei citi ulterior. Vei analiza care este starea ta de spirit atunci cand mananci si cum te face acest proces sa te simti. Toate aceste aspecte sunt cruciale pentru cei care vor sa piarda in greutate. Chiar daca pana acum nu stiai acest lucru.

Regula lui Zermati va fi una si buna: mananci atunci cand iti este foame. Si nu vei forta, adica vei manca atat cat ai nevoie, nimic mai mult. In acest mod te vei bucura in continuare de mancarea preferata. Probabil ca vei simti si alte nevoi, s-ar putea sa inceapa sa-ti placa mai mult salatele si fructele.

De asemenea, vei intelege foarte bine ca una este sa poftesti la ceva si cu totul alta este sa-ti fie foame. Probabil de aceea sunt atat de multi oameni supraponderali in ziua de astazi. Mancatul a inceput sa fie privit ca o distractie, nu ca o necesitate. Se poate intampla sa-ti fie foame atunci cand esti obosit sau suparat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mananci.

Bea un pahar de apa sau un ceai si tine minte ca este important sa mancam atunci cand avem o stare de spirit buna. Nu se mananca la nervi sau suparare!

Dieta Zermati si modul de a manca

Aseaza-te la masa, mananca incet, mesteca si bucura-te de acest proces. Lasa telefonul sau televizorul la o parte, fii cu totul in prezent. Savureaza mancarea, nu o infuleca. Nu de alta, dar digestia ta va intampina probleme odata ce mananci bucati prea mari. Procesele digestive vor fi mai lente, asa ca nu este ceea ce vrei.

Respectand aceste lucruri, te vei impaca cu tine si vei vindeca traumele psihologice (cel putin o parte dintre ele). Foarte multi oameni mananca doar din reflex, fara sa se bucure de proces. Singura conditie va fi aceea de a manca incet, indiferent ce alegi. Zermati afirma ca organismul nostru stie exact cat are nevoie. Asa ca vei sti cand sa te opresti, daca mananci constient si incet.

Foloseste farfurii mai mici, pentru a nu manca prea mult. In acest mod vei remarca o schimbare in bine. Vei ajunge sa te bucuri cu adevarat de fiecare masa!

Diete Slabire
Tags: Dieta Zermatiregimul zermatislabesti fara regim
Leave a Comment