Alimentatie

Snitelul – cum a aparut plus o reteta SURPRIZA!

Daca si tu intrebai cum a aparut snitelul si de ce a devenit atat de popular, esti pe cale sa descoperi. Nu de alta, dar a devenit unul dintre felurile de mancare preferate, de pretutindeni.

Asa ca haide sa descoperim mai multe despre acesta. In Romania, snitelul este la mare cautare. Iar romanii il gatesc sau comanda cel mai des. Merge de minune cu orice garnitura, salata, etc.

Si da, se poate prepara si la cuptor, pentru a alege o varianta mai sanatoasa.

Snitelul – cum a devenit celebru?

Dupa cum stii, carnea poate diferi, cand vorbim despre prepararea snitelului. In Romania se foloseste cel mai mult carnea de pui si de porc. Dar snitelul se poate face si din curcan, miel, si bineinteles, vita.

Ramane la latitudinea ta sa alegi varianta care ti se potriveste cel mai bine.

Se considera ca snitelul este un preparat traditional din Austria. Acolo, cel mai cunoscut este snitelul vienez, o adevarata specialitate a locului. Se serveste alaturi de lamaie, cartofi natur cu unt si putin patrunjel.

Atat Germania cat si Austria se lauda cu acest preparat. Asa ca iti recomandam sa incerci si acest fel de snitel.

Snitelul – ce nu stiai?

Se pare ca reteta a fost publicata inca din secolul 19, de Katharina Prato, care a scris o carte de bucate celebra. Inca de atunci reteta era amintita.

Initial, snitelul este denumit “Backhendl”, asa era scris intr-o carte de bucate din anul 1719. Asa ca reteta este mai veche decat se credea initial.

Snitelul vienez se prepara exclusiv din carne de vitel, aceasta fiind reteta originala.

Snitelul – reteta la cuptor

Vei pregati snitele dupa bunul plac, dar nu le vei praji. Deschide cuptorul si incinge-l bine la 200 de grade. Pune snitele intr-o tava, pe hartie de copt si pulverizeaza ulei de masline.Lasa-le pret de 15 minute apoi intoarce-le pe cealalta parte.

Mai lasa-le inca 15 minute si asteapta pana se rumenesc bine. Pofta buna! Ce crezi, in acest fel snitele tale vor fi mult mai sanatoase si la fel de gustoase. Nu crezi? Incearca si te vei lamuri.

Nita Alina

Leave a Comment
Share
Autor
Nita Alina

Ultimele articole

Iarna asta nu te mai ascunzi de frig: Trucuri simple pentru un sezon plin de rasfat si confort

Stii senzatia: suna ceasul dimineata, te uiti pe geam, vezi ceata sau norii gri si…

o zi

Cele mai comune greseli in alegerea scaunului de masa pentru bebe si cum sa le eviti

Perioada diversificarii se apropie cu pasi repezi, iar in capul listei de cumparaturi se afla…

o zi

Obiceiul din sezonul rece care iti sustine starea de bine

Laptele, nelipsit din alimentatia noastra de zi cu zi, devine si mai apreciat odata ce…

6 zile

De ce sa dormi pe partea stanga? Explicatiile specialistilor

De ce sa dormi pe partea stanga a corpului, care ar fi beneficiile? Este posibil…

6 zile

Copilul mananca prea mult zahar? Cum iti dai seama

Copilul mananca prea mult zahar, dar nu esti sigura daca ar trebui sa faci ceva…

o săptămână

Sanatatea in era digitala: 4 strategii pentru a-ti proteja sistemul nervos de suprasolicitare

A trai in era digitala nu trebuie sa fie sinonim cu a trai intr-o stare…

o săptămână

Acest site foloseste Cookie-uri