Alimentatie

Retete de ceai RECE – pentru o vara perfecta!

Daca si tu vrei sa te racoresti minunat vara aceasta cu cele mai savuroase bauturi, atunci este momentul sa descoperi aceste retete de ceai rece. Absolut delicioase si usor de realizat, aceste retete te vor uimi prin aromele lor unice si diafane, datorate condimentelor si fructelor exotice adaugate.

Bineinteles ca vom incerca cele mai deosebite retete de ceai rece, asa ca este momentul sa treci pe la plafar pentru a achizitiona o serie de ceaiuri minunate.

Dar ce sa mai pierdem vremea?! Haide sa descoperim cateva retete minunate, impreuna!

Retete de ceai rece – tu le-ai incercat?

Ceai rece de fructe de padure, cu ananas si anason stelat

Ingrediente:

  • 4 pliculete de ceai de fructe de padure ( alege arome naturale, chiar daca sunt mai scumpe)
  • cateva bucatele de ananas proaspat
  • anason stelat
  • zahar brun sau miere
  • 4 cani de apa

Mod de preparare

Vei fierbe apa pentru ceai dupa care vei lasa plicutele la infuzat, pret de cateva minute. Vei scoate apoi pliculetele dupa care vei lasa ceaiul sa se raceasca. Cand este posibil il vei pune la frigider pentru cateva ore. Inainte de a fi servit, adauga cateva bucatele de ananas, cate o steluta de anason si zahar sau miere. Iti vei impresiona invitatii, garantat. Vei servi un ceai rece natural si minunat!

Ceai rece verde cu iasomie, lamaie si scortisoara

Ingrediente:

  • 4 pliculete de ceai verde cu iasomie
  • cateva fructe de zmeura
  • scortisoara
  • suc de la 1/2 de lamaie
  • zahar brun sau miere
  • 4 cani de apa

Mod de preparare

Vei fierbe apa pentru ceai dupa care vei lasa plicutele la infuzat, pret de cateva minute. Vei scoate apoi pliculetele dupa care vei lasa ceaiul sa se raceasca. Cand este posibil il vei pune la frigider pentru cateva ore. Inainte de a fi servit, adauga scortisoara, zmeura, lamaia si indulcitorul ales.

Retete de ceai rece – ce zici de mango?

Ceai rece de rooibos (rosu) si mango

Ingrediente:

  • 4 pliculete de ceai de rooibos
  • cateva bucatele de mango
  • scortisoara
  • zahar brun sau miere
  • 4 cani de apa

Mod de preparare

Vei fierbe apa pentru ceai dupa care vei lasa plicutele la infuzat, pret de cateva minute. Vei scoate apoi pliculetele dupa care vei lasa ceaiul sa se raceasca. Cand este posibil il vei pune la frigider pentru cateva ore. Inainte de a fi servit, adauga scortisoara, mango si indulcitorul ales. Te vei indragosti de aceste arome unice ale celor mai bune ceaiuri reci.

Ceai rece de busuioc

Ingrediente:

  • 4 linguri de ceai de busuioc varsat
  • zahar brun sau miere
  • 4 cani de apa

Mod de preparare

Vei fierbe apa pentru ceai dupa care vei lasa ceaiul la infuzat, pret de cateva minute. Il vei strecura, dupa care vei lasa ceaiul sa se raceasca. Cand este posibil il vei pune la frigider pentru cateva ore. Inainte de a fi servit, adauga indulcitorul ales. Stim, pare ciudat sa bei ceai de busuioc, dar crede-ne pe cuvant, are o aroma absolut minunata.

Marinache Paula

Leave a Comment
Share
Autor
Marinache Paula

Ultimele articole

Iarna asta nu te mai ascunzi de frig: Trucuri simple pentru un sezon plin de rasfat si confort

Stii senzatia: suna ceasul dimineata, te uiti pe geam, vezi ceata sau norii gri si…

3 zile

Cele mai comune greseli in alegerea scaunului de masa pentru bebe si cum sa le eviti

Perioada diversificarii se apropie cu pasi repezi, iar in capul listei de cumparaturi se afla…

3 zile

Obiceiul din sezonul rece care iti sustine starea de bine

Laptele, nelipsit din alimentatia noastra de zi cu zi, devine si mai apreciat odata ce…

o săptămână

De ce sa dormi pe partea stanga? Explicatiile specialistilor

De ce sa dormi pe partea stanga a corpului, care ar fi beneficiile? Este posibil…

o săptămână

Copilul mananca prea mult zahar? Cum iti dai seama

Copilul mananca prea mult zahar, dar nu esti sigura daca ar trebui sa faci ceva…

o săptămână

Sanatatea in era digitala: 4 strategii pentru a-ti proteja sistemul nervos de suprasolicitare

A trai in era digitala nu trebuie sa fie sinonim cu a trai intr-o stare…

2 săptămâni

Acest site foloseste Cookie-uri