X

Secretul relatiilor de succes. Ce a descoperit un psiholog

Daca si tu vrei sa stii care este secretul relatiilor de succes ai ajuns unde trebuie, pentru ca astazi vom discuta care sunt lucrurile esentiale, intr-o relatie.

Acele fapte care te vor duce pe culmile fericirii, indiferent de situatie, pentru ca vei intelege exact ce se intampla si cum trebuie sa reactionezi. Cine spune ca lucrurile vin mereu de la sine intr-o relatie, s-ar putea sa se insele un pic. Desigur ca dragostea este ceva care nu poate fi controlat, dar anumite aspecte pot fi „ingrijite” de ambii parteneri.

Despre ce vorbim mai exact si care ar putea fi secretul relatiilor de succes? Vei afla imediat, alaturi de cateva pareri ale specialistilor. Pentru ca relatiile reprezinta un subiect tabu si subiectiv, este bine sa afli si opinia unui psiholog.

Secretul relatiilor de succes – cum sa te intelegi de minune cu partenerul

Dr. John Gottman, un psiholog si cercetator american a descoperit ca cel mai important intr-o relatie este sa ai incredere in tine si in celalalt. Cu cat partenerii au mai multa incredere reciproca, cu atat relatia este mai trainica.

Nu se poate altfel, explica Gottman, increderea fiind temelia unei relatii de succes. Acesta a studiat comportamentul a peste 3.000 de cupluri de-a lungul a 40 de ani, asa ca cercetarile sale au o temelie puternica.

Secretul relatiilor de succes este acela ca nu totul se petrece de la sine. Casniciile fericite sunt acelea unde sprijinul reciproc este prezent mereu. Iar acesti oameni inteleg ca o relatie frumoasa si fericita trebuie cultivata, nu se petrece totul de la sine.

Aceste cupluri isi declara aprecierea unul fata de celalalt, se incurajeaza si se complimenteaza pentru talentele si reusitele lor. Spun „te iubesc” aproape zilnic. Chiar si in perioadele grele, au in vedere parerea celuilalt. Empatizeaza unul cu celalalt, chiar si atunci cand nu sunt de acord si sunt alaturi unul de celalalt si in perioadele dificile, stresante, etc.

Inteleg ca nimic nu este intamplator si nu au de ce sa-si piarda rabdarea. Relatiile necesita multa iubire si un mic efort zilnic, pentru ca totul sa mearga ca pe roate.

Increderea se construieste in timp si are legatura cu lucrurile mici pe care le facem unul pentru celalalt. O vorba buna, un gest frumos, petrecerea timpului impreuna, toate fac minuni, precizeaza specialistul.

De asemenea procesul de ascultare este foarte important. Doar simpla ascultare a ceea ce are de spus persoana iubita poate fi considerat secretul relatiilor de succes. Pentru ca duce la incredere si armonie, aspecte vitale in orice relatie de durata.

Secretul relatiilor de succes – de ce sa NU compari partenerul cu alte persoane

Pentru ca este cea mai sigura cale catre negativism si va genera o stare de tensiune in cuplu. Uiti de calitatile partenerului si incepi sa vezi doar ce te deranjeaza. Niciodata nu te va ajuta acest comportament intr-o relatie. Oamenii care se comporta in acest fel se indoiesc mereu de parteneri considerand ca sunt superiori acestora.

Desigur ca este drumul spre nesiguranta, resentimente si tristete. Cel mai indicat ar fi sa vezi binele in partener indiferent de situatie si in fiece zi. Fii recunoascatoare si bucura-te de toate calitatile celuilalt.

Sa ai incredere si sa te implici cu adevarat intr-o relatie necesita timp si efort, asa ca nu te imbata cu apa rece. Secretul relatiilor de succes implica putina „munca” oricat ar vrea romanticii sa nege.

Ce este indicat sa faci pentru a avea o relatie de succes? Iata ce declara psihologul:

Mai da o sansa. Nu este cazul sa pui punct imediat cum lucrurile nu merg grozav. Ai rabdare si incearca sa te apropii din nou de partener. Cei care se grabesc sa plece de acasa sfarsesc prin a divorta, in timp cei care raman se impaca in 86% din cazuri. Desigur, discutam despre relatii care pot fi salvate. Asa ca incearca sa „repari” inainte de a te grabi sa inchei. In acest fel dai dovada de maturitate si s-ar putea sa ai parte de surprize foarte placute…

Nu exagera. Adica, daca te deranjeaza anumite aspecte ale partenerului, este perfect normal. Dar nu generaliza, adica nu privi negativ intreaga situatie. Invata sa vezi partea buna a lucrurilor si iubeste-l asa cum este. Cu siguranta acesta este secretul relatiilor de succes.

Apreciaza-l. Este foarte important sa fii constienta de toate calitatile pe care le are partenerul tau. Spune-i mai des ce iti place la el, de ce il apreciezi, arata-i ca te face fericita. Spune-i mereu atunci cand observi un lucru care iti place la el, chiar daca este vorba despre un aspect minor.

Petreceti timp impreuna. Vital, daca vrei sa ai o relatie de succes. Aveti nevoie de timpul vostru, fara copii, familie, prieteni, etc. Nu uita ca macar o data pe saptamana sa iesiti la o cafea, cina sau plimbare, doar voi. Nu mai spunem ce minuni se pot produce daca petreceti un weekend la munte, doar voi doi.

Nu este chiar atat de greu sa ai o relatie de succes, dar un lucru este clar: ai nevoie de rabdare. De asemenea, fii dispusa sa renunti la orgoliu si ofera cat mai multe iubire celuilalt. Nu vei regreta, garantat!

Noutati
Tags: relatii de successecrete relatie de successecretul relatiilor de succes
Leave a Comment