Afectiuni si tratamente

Miere de manuka – un medicament natural extrem de eficace

Mierea de Manuka este un aliment medicament, unul dintre cele mai eficiente tratamente pe care natura ni le pune la dispozitie. Acest tip de miere este unic prin felul sau, atat in ceea ce priveste originea sa, cat mai ales compozitia.

Produsa de albine din florile arborelui de Manuka ce se regaseste in zone izolate din Noua Zeelanda si Australia, mierea este una ecologica tocmai datorita departarii acestor plante fata de zonele populate si afectate in mod direct de poluare, pesticide, insecticide sau alti compusi chimici daunatori. Proprietatile mierii sunt asadar pastrate nealterate de factorii externi.

Mierea de Manuka este recunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene, ce o transforma intr-un adevarat antibiotic natural.

Calitatea acestui tip de miere a fost catalogata folosindu-se un indice special, numit UMF (Unique Manuka Factor) sau factorul unic Manuka. Acesta indica eficienta antibacteriana a mierii prin masurarea concentratiei substantelor cu rol in acest sens, si anume metilglioxal, dihidroxiacetona, si respectiv activitatea peroxidului de hidrogen.

Prezenta pe ambalaj a acestui indice este o garantie a faptului ca mierea respectiva este un produs original de calitate. In functie de valoarea acestuia mierea de Manuka poate fi catalogata ca si aliment sau ca medicament sau tratament si deci administrat ca atare:

Miere cu UMF 5+ sau UMF 8+ este o miere cu un nivel scazut al activitatii antibacteriene, fiind asadar ideala pentru a fi folosita ca supliment alimentar, in dieta obisnuita.

Miere cu UMF 10+, UMF 12+ este o miere cu un nivel mic spre mediu al activitatii antibacteriene, si poate fi administrata ca fortifiant al organismului (intareste imunitatea, trateaza afectiuni minore)

Miere cu UMF 15+, UMF 16+ si UMF 18+ este o miere cu un nivel mare al activitatii antibacteriene, si poate fi administrata ca si tratament in diverse afectiuni – infectii rezistente, probleme digestive mai severe

Miere cu UMF 20+ si UMF 25+ este o miere cu un nivel foarte mare al activitatii antibacteriene.

Primele doua categorii se regasesc in zona de aliment si mai putin de tratament, in timp ce mierea cu UMF mare este un tratament antibacterian natural estrem de puternic si benefic pentru organism. Aceasta miere combate infectiile fara a avea efectele adverse ale antibioticelor de sinteza. Actioneaza cu succes asupra unor bacterii rezistente in mod obisnuit la tratamentul clasic, aici amintind Helicobacter Pylori, stafilococul auriu, candida, etc.

Mierea de Manuka este ideala si pentru tratare unor afectiuni ale pielii, precum si a arsurilor sau ranilor.
Incet dar sigur oamenii se intorc la ceea ce este natural, iar mierea de Manuka se afla in topul produselor din natura ce pot tine loc de antibiotice, de tratament chimic in tratarea a numeroase afectiuni.

Marinache Paula

Leave a Comment
Share
Autor
Marinache Paula

Ultimele articole

Sucurile naturale in post. Cum sa le consumi?

Sucurile naturale in post reprezinta una dintre cele mai bune idei, in special ca acestea…

4 zile

Dieta South Beach – adio zahar si grasimi

Dieta South Beach este la moda de ceva timp, asa ca trebuia sa o abordam.…

5 zile

4 pasi simpli pentru a sterge oboseala de pe chip si a reda stralucirea tenului

Dupa o saptamana lunga, plina de termene limita, nopti tarzii si stres cotidian, este normal…

7 zile

Iarna asta nu te mai ascunzi de frig: Trucuri simple pentru un sezon plin de rasfat si confort

Stii senzatia: suna ceasul dimineata, te uiti pe geam, vezi ceata sau norii gri si…

2 săptămâni

Cele mai comune greseli in alegerea scaunului de masa pentru bebe si cum sa le eviti

Perioada diversificarii se apropie cu pasi repezi, iar in capul listei de cumparaturi se afla…

2 săptămâni

Obiceiul din sezonul rece care iti sustine starea de bine

Laptele, nelipsit din alimentatia noastra de zi cu zi, devine si mai apreciat odata ce…

2 săptămâni

Acest site foloseste Cookie-uri