X

Remedii naturale pentru cistita

Frigul, dar si alti factori la fel de importanti pot sa determine aparitia infectiilor urinare de tot felul, asa ca trebuie sa stii care sunt cele mai bune remedii naturale pentru cistita.

In timpul sezonului rece, dar nu numai, apar tot felul de infectii la nivelul ovarelor, asa ca este util sa stii ce este cistita, daca nu ai aflat deja. Care sunt simptomele? De ce apare? Cum se manifesta efectiv?

Ei bine, cistita poate fi confundata usor cu anexita, adica o raceala a ovarelor, dar in realitate reprezinta o inflamare a vezicii urinare, rezultata in urma patrunderii microbilor prin uretra ( canalul prin care se elimina urina). Fie ai luat acei microbi, fie ii aveai deja, iar acum s-au inmultit. Ei bine, pentru a scapa mai usor de aceasta afectiune trebuie sa cunosti acest remedii naturale pentru cistita.

Nu de alta, dar nu este nevoie sa iei antibiotice si medicamente la tot pasul. Mai intai incearca metodele naturiste de tratament si lasa imunitatea sa te ajute.

Remedii naturale pentru cistita – ce trebuie sa stii

Ce simptome prezinta cistita? Vorbim despre: urina mai inchisa la culoare, o durere la urinare, durere in timpul actului sexual, durere la nivelul spatelui, in partea inferioara a abdomenului, dureri de burta, etc. Daca te-ai confruntat cu una sau mai multe dintre aceste simptome, s-ar putea sa suferi din pricina cistitei.

Este bine sa mergi la un medic pentru a fi sigura, dar nu te grabi sa iei antibiotice. S-ar putea sa-ti treaca rapid cu aceste remedii naturale pentru cistita:

  1. Ulei de cimbru. Are rolul unui antibiotic natural, asa ca ti-l recomandam cu caldura. Are un gust foarte puternic, asa ca vei lua 3-4 picaturi de 2 ori pe zi, impreuna cu o lingura de miere. Este bine sa-l iei chiar pe stomacul gol, daca poti. Nu te speria daca pe ambalaj scrie „ulei volatil”, acesta poate fi folosit si pentru uz intern. Sa nu-l iei fara miere, poti suferi arsuri digestive avand in vedere ca este foarte pregnant! Urmeaza acest tratament timp de 10-14 zile.
  2. Bicarbonat de sodiu. Mereu un „prieten” de nadejde, acest leac naturist poate preveni si vindeca nenumarate afectiuni. Te va ajuta si sa scapi de durerile specifice cistitei. Se va bea de 2 ori pe zi un pahar cu apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Va elimina disconfortul din timpul urinarii si te va scapi de durere.
  3. Aloe Vera. Are inclusiv proprietati antiinflamatoare, asa ca nu ezita sa consumi suc de aloe vera, pe care-l poti procura de la magazinele naturiste. Exista si sub forma de capsule si te va ajuta sa reduci simptomele de durere, specifice cistitei.

Remedii naturale pentru cistita – nu uita de ceaiuri!

  1. Ceai de coada calului. Demn de mentionat ca in aceasta planta se gaseste o substanta denumita tanin, avand capacitatea de a calma tesuturile inflamate. Te va ajuta sa elimini acele bacterii care cauzeaza infectia si stimuleaza rinichii sa produca mai multa urina, pentru a te ajuta sa te cureti. Se bea 1-2 cani pe zi, pret de 14 zile.
  2. Probiotice. Iaurtul, muraturile, varza murata, toate te vor ajuta sa elimini infectia mai repede si vor sustine echilibrarea florei vaginale. Mai multe despre probiotice poti citi aici >>>
  3. Bea mai multa apa. Face minuni si in aceasta situatie si te va ajuta sa elimini rapid bacteriile despre care vorbeam.
  4. Fructe si legume. Sunt esentiale atunci cand vrem sa fim mai sanatosi, asa ca sa nu crezi ca dieta nu te poate ajuta, chiar si in aceasta situatie. Mananca mai sanatos pentru a-ti intari imunitatea, lasa la o parte mancarurile procesate si dulciurile, macar 2 saptamani.
Afectiuni si tratamente
Tags: cistita remedii naturisteremedii naturale pentru cistitaulei de cimbru cistita
Leave a Comment