Zilele de vacanta – de ce sunt esentiale pentru un psihic sanatos?

Despre faptul ca zilele de vacanta te pot schimba in bine, cu siguranta ai mai auzit vorbindu-se. Dar stiai ca pot efectiv sa iti schimbe modul de a gandi? Este cat se poate de adevarat, iar cercetatorii au ajuns la concluzia ca o vacanta te poate ajuta sa te eliberezi de stres. Bineinteles ca este o maniera facila de a scapa de probleme si a le intelege mai bine.

Asadar, astazi vom afla mai multe despre zilele de vacanta, in special ca oamenii au tendinta de a le neglija, de cele mai multe ori. De ce? Pentru ca au senzatia ca este vorba despre un simplu rasfat. Dar, ce uita multi oameni consta in faptul ca au nevoie de timp liber mai mult decat realizeaza.

In special daca vrei sa ai o stare de sanatate mai buna si un psihic puternic.

Zilele de vacanta  – de ce sa ne bucuram mai des de ele?

Pentru ca ne ajuta sa ne simtim mai bine si ne vom bucura de timpul petrecut alaturi de cei dragi. In special cand sunt si sarbatori in preajma. Este demonstrat stiintific ca o zi sau doua de concediu te vor ajuta sa te simti mai bine si sa fii mai energica.

Asa ca nu iti mai face griji pentru serviciu si nu uita sa iti iei cateva zile de concediu, chiar acum. Merita din plin sa te odihnesti si sa te bucuri de familie si prieteni. Compania acestora este nepretuita, asa ca este indicat sa ne bucuram de aceste momente de fiecare data cand este posibil.

De asemenea, in vacanta ai ocazia sa mananci mai sanatos. Chiar daca sunt sarbatorile, nu inseamna ca trebuie sa consumi doar acele alimente traditionale.

Asa ca ar fi bine sa iei in considerare si alte garnituri in afara de cartofi si orez. Ce ar sa incerci sparanghel sau broccoli, cu putin parmezan? Merg de minune cu o friptura, iar daca mai pui si putin ulei de masline vei obtine o garnitura de vis.

Motive sa mananci mai multe legume – sparanghel sau conopida?

Despre sparanghel am mai discutat si am specificat faptul ca are in compozitie proprietati antiinflamatorii, asa ca este ideal pentru prevenirea anumitor boli. Contine nutrienti din belsug, este gustos si se prepara rapid, in tigaie sau pe gratar. Cu putin parmezan sau branza deasupra si un strop de ulei de masline si cateva condimente, vei reusi sa-ti impresionezi familia…mai multe aici >>>

Zilele de vacanta – mai mult timp afara, mai multe plimbari

Profita de zilele libere si fa mai multa miscare. Fie ca vorbim despre exercitii fizice, yoga sau plimbari, toate sunt alegeri excelente. Organismul are nevoie de sport pentru a fi bine, iar starea ta de spirit va fi mult mai buna atunci cand vei incepe sa te bucuri de miscare.

Nu uita ca cititul este alta activitate care te ajuta enorm si te poate ajuta sa fii mai relaxata. Alege o carte buna, un pahar de vin rosu si bucura-te de cateva ore petrecute asa cum iti doresti.

Sarbatorile pot fi mai frumoase atunci cand variezi activitatile, iar tu esti pe cale sa descoperi acest lucru, succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *