Orzul verde – planta minune! Beneficii nebanuite

Despre orzul verde nu se vorbeste prea des, desi ar fi cazul. Este una dintre acele plante care te poate ajuta sa ai o viata mai sanatoasa, din toate punctele de vedere.

Nu doar ca sustine sistemul imunitar, fiind un adjuvant extraordinar in lupta impotriva cancerului, dar ne poate ajuta si sa slabim. Pudra de orz verde, despre care sigur ai mai auzit vorbindu-se, te poate ajuta in situatiile mentionate si nu numai.

Daca nu iti place gustul, poti pune orzul verde intr-un suc de portocale sau intr-un smoothie. In acest fel va fi mai usor de baut, iar sanatatea ta va fi mai puternica.

Dar, pana una alta, sa aflam mai multe despre aceasta planta miraculoasa.

Orzul verde. Sursa de minerale si vitamine

Alt aspect minunat atunci cand vine vorba despre orz. In sensul ca acesta are de 11 ori mai mult calciu decat laptele si de 5 ori mai mult fier decat spanacul. De asemenea, contine de vreo 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele, dar are in compozitie si vitaminele A, B1, B2. Ca minerale mentionam cuprul, zincul sau manganul.

Asadar, in loc sa iei multivitamine, poti lua o lingura de pudra de orz verde, pe care o poti dizolva in apa sau suc natural de portocale, asa cum am sugerat si mai devreme. Oricum, nu uita sa o incluzi in alimentatia zilnica, cu siguranta te vei simti mai bine, in timp.

Pe langa faptul ca te va feri de carente, va sustine si pierderea in greutate. Cum? Ajuta la reglarea zaharului din sange, diminuand si pofta de mancare. Asa ca administreaz-o cu o ora inainte de masa. Vei remarca faptul ca la masa de pranz vei manca mai putin.

Desigur ca, pentru a slabi rapid si eficient, iti recomandam si o dieta sanatoasa.

Orzul verde – antioxidant si detoxifiant de exceptie

Daca vrei sa consumi alimente antioxidante, care lupta impotriva radicalilor liberi si combat aparitia bolilor, orzul verde ar trebui sa fie pe lista. De asemenea, este un detoxifiant natural, care sustine eliminarea toxinelor din corp, datorita clorofilei si a betacarotenului.

Sprijina detoxifierea ficatului si un ajuta la mentinerea unui sistem imunitar mai puternic. De asemenea, orzul verde sustine digestia sanatoasa si buna functionare a organismului. Te va ajuta sa fii mai energica si sa nu mai poftesti la alimentele sarate, adica procesate intens.

De asemenea, pudra de orz verde sustine scaderea colesterolului rau, previne diabetul de tip 2, te va ajuta sa ai o piele o piele mai sanatoasa si mentine sistemul osos.

Dieta cu tarate de grau. Ce trebuie sa stii?

Taratele de grau sunt mult mai eficiente ca faina de grau in sine, chiar si cea integrala. Practic, taratele reprezinta chiar coaja bobului de grau si rezulta din macinarea graului, pentru a se obtine faina. Sunt bogate in antioxidanti, luptand chiar si cu boala canceroasa.
Au in compozitie vitaminele de tip B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), aminoacizi si minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu), observa doctor.info.ro.
Au capacitatea de a regla digestia si tranzitul intestinal, fiind de asemenea foarte nutritive…mai multe despre dieta cu tarate de grau >>>

5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *