Paine pentru slabit. Ce sa alegi?

Ce paine pentru slabit exista? Care sunt cele mai potrivite alegeri pentru cei care vor sa slabeasca? De ce painea este atat de importanta? Despre toate acestea si multe altele discutam in cursul zilei de astazi. Cand vom afla de ce este mai bine sa fim atenti la ce punem pe paine, decat la acest aliment in sine.

Desigur ca si calitatea painii este vitala, dar aceasta in sine, nu prea ingrasa. Este vorba, mai degraba, despre faptul ca adaugam tot felul de alte alimente care sunt calorice. Dar, te vom ajuta sa descoperi care este cea mai buna paine pentru slabit si ce sa mananci, in combinatie cu acest aliment.

Evident ca toata lumea considera ca painea neagra sau din faina integrala este cea mai buna, atunci cand vrem sa slabim. Dar astazi vom afla ca mai exista si altele, pe langa aceasta varianta.

Paine pentru slabit. Paine integrala sau cu maia?

Painea realizata din faina integrala in proportie de 100% este formidabila pentru slabit. Este satioasa, are relativ putine calorii, dar nu iti va fi foame prea repede. Odata ce incepi sa consumi aceasta paine, cu siguranta vei manca mai putin din acest aliment. De asemenea, atentie cu ce mananci painea. Evident ca, daca mananci prajeli, cartofi si fasole cu paine integrala…”minunile” in procesul slabirii se vor lasa asteptate…

O felie de paine integrala are in jur de 60 de calorii, ceea ce nu este deloc rau. Evident ca, daca vei pune deasupra unt, salam si cascaval…s-ar putea ca numarul de calorii sa creasca radical. Asadar, serveste painea integrala cu omleta, salata, humus sau pate vegetal, fara sa exagerezi.

Nu taia feliile prea groase si incearca sa te rezumi la una-doua felii per masa. Vei remarca faptul ca, odata ce vei scoate painea din peisaj (ne referim la cea alba) vei slabi mai usor.

O alta varianta este painea cu maia, care a fost redescoperita in timpul pandemiei si apreciata de catre expertii in sanatate de pretudindeni. Maia este procesul fermentarii amidonului din faina, care rezulta intr-un produs cu indice glicemic scazut si care contine si probiotice, pe de alta parte.

Paine pentru slabit – din ce este facuta painea fara gluten?

Poate fi facuta atat din faine integrala, cat si alba, fiind destul de saraca in fibre. In general, are in jur de 90 de calorii per suta de grame si 3 grame de fibre.

Dar…daca nici painea cu maia nu te multumeste si ai vrea sa renunti la gluten, iti recomandam si painea realizata din alte grane. Dupa cum stii, nu putini sunt cei care sunt intoleranti la gluten. De asemenea, acesta poate crea inflamatii in corp, punand bete in roate si celor care vor sa slabeasca.

Asadar, chiar daca nu suferi de boala celiaca, poti incerca produsele fara gluten, sunt ideale pentru slabit. Evident ca exista si lipii, saratele sau paste fara gluten, recomandate in orice dieta de slabire. De obicei, sunt facute din faina de orez, porumb, linte, naut, etc

Desigur ca poti manca si paste integrale, atat timp cat nu consumi o cantitate foarte mare. Nu este niciun fel de problema, chiar daca esti la regim.

Cum sa elimini glutenul si sa purifici organismul?

Glutenul in sine nu este ceva rau, doar daca suferi de boala celiaca sau intoleranta la gluten. Cei din prima categorie trebuie sa se abtina complet de la gluten, pe cand cei din a doua ar trebui doar sa fie atenti si sa nu consume in exces, deoarece le pot cauza probleme digestive.

Dar sa revenim de unde am plecat si sa vedem cum putem elimina glutenul din organism:

Prin odihna. Poate nu stiai, dar simpla relaxare te poate ajuta sa te simti mai bine…mai multe despre dieta fara gluten >>>

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *