Semne ca organismul este dependent de zahar

Poti sa fii dependent de zahar si habar sa nu ai, in special in ziua de astazi. De ce? Pentru ca majoritatea preparatelor contin chimicale, conservanti si…zahar.

Asa ca este foarte usor sa creezi o dependenta fata de aceasta substanta, care este prezenta in aproape toate produsele procesate de pe piata. Apropo, de aceea este bine sa citesti eticheta inainte, fie ca tii dieta sau pur si simplu vrei sa traiesti mai sanatos.

Asadar, poti deveni foarte usor dependenta de zahar si nici macar nu vei realiza. Dar, pentru a te ajuta sa iti dai seama in ce stadiu te afli, iti punem la dispozitie o lista cu „semnale” de la organism.

Iata la ce sa fii mai atenta de acum incolo.

Esti dependenta de zahar? Cum iti dai seama

Simti nevoie sa mananci foarte des. Daca esti una dintre persoanele care rontaie intreaga zi, probabil stii deja ca este un obicei nociv. Asa ca fii mai atenta la aceste comportamente. Nu este in regula sa mananci cat este ziua de lunga, iar apetitul exagerat este o problema. De asemenea, poate arata o afectiune a glicemiei sau dependenta fata de zahar.

Incearca sa reduci portiile si sa bei apa in loc sa rontai cate ceva. Daca nu reusesti, evident ca cea mai buna idee ar fi sa te adresezi specialistilor in domeniul medical.

Mananci foarte multe fructe si bei sucuri dulci. Primul poate fi un obicei bun, atat timp cat este cumpatat. Cel de-al doilea, nu prea. Fara doar si poate ca sa bei sucuri dulci din comert nu este o idee prea stralucita. De fapt, nici macar acele sucuri naturale, facute de tine, nu trebuie consumate in exces. In sucul de mere poti pune si un morcov sau o sfecla, daca vrei sa traiesti sanatos.

Dependenta de zahar – ai manca dulciuri in loc de mancare?

De cele mai multe ori, asa se intampla. Cand suferi din pricina acestei dependente, ai manca dulce chiar si la masa. Nu mai zicem de pofta de dulce de dupa masa, care arata, de asemenea, ca ceva nu este in regula. Daca pofta de dulce devine exagerata, poti sa fii sigura ca exista o dereglare.

De asemenea, dependenta de zahar este prezenta si in cazul celor care adora sa bea bauturi alcoolice indulcite, care, de fapt, sunt mai mult ca un desert pentru acestia. Evident ca acest proces incurajeaza foamea exagerata, asa ca persoana in cauza va manca si mai mult, ulterior.

Daca poftesti la carbohidrati inca de la prima ora si de abia iti poti tine in frau aceasta dorinta, iarasi este o problema. In general, de dimineata ar trebui sa mananci cereale integrale, avocado cu paine prajita, o omleta alaturi de o salata de cruditati. Nu uita ca painea sa fie integrala sau fara gluten, pentru a fi sigura ca esti atenta la sanatate, dar si la silueta.

De asemenea, evita sa mananci covrigi, scovergi, sandvisuri si alte „minunatii” din comert, chiar de la prima ora. Te vei ingrasa, iar starea de bine se va deteriora, in timp.

Reteta de frittata – un mic dejun altfel!

Probabil ca acum te-ai lamurit ca aceasta mancare este perfecta si la masa de pranz. Prepara si o salata de cruditati, va completa de minune omleta italiana pe care tocmai ai pregatit-o.

Nu uita sa folosesti o tigaie potrivita pentru coacerea la cuptor. Desigur ca poti folosi si o oala obisnuita, daca nu detii o astfel de tigaie. Ingredientele pot varia, asa ca nu este musai sa ai neaparat tot ce este in lista. Poti adapta dupa bunul plac…vezi reteta de frittata completa >>>

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *