Evita aceste bauturi pentru prevenirea imbatranirii

Prevenirea imbatranirii ar trebui sa inceapa…la tinerete! Dupa cum iti poti da seama si singura, procesul de intretinere incepe cu mult inainte de a fi in varsta. Altfel cum am putea evita efectele care survin in timp?

Deci, pentru prevenirea imbatranirii si mentinerea unei stari optime de sanatate vom avea grija sa acordam atentie nutritiei. De asemenea, vom face sport regulat, vom consuma lichide, dar vom evita anumite bauturi.

La fel ca si in cazul produselor semicongelate sau cele de tip fast-food, exista si bauturi care nu sunt tocmai recomandate. Pe langa sucurile carbogazoase, mai exista si alcoolul. Desigur ca si acesta va afecta, in timp, sanatatea si poate spori imbatranirea.

Prevenirea imbatranirii – ce sa eviti?

In primul rand evita sa consumi alcool, in special tarie. Aceste bauturi alcoolice concentrate nu fac altceva decat sa grabeasca procesul imbatranirii. Desigur ca poti servi un cocktail din cand in cand, dar nu exagera!

Daca vrei sa consumi alcool alege un pahar de vin rosu natural. Contine resveratrol si antioxidanti, asa ca nu face altceva decat amane imbatranirea. Oamenii de stiinta remarca si faptul ca alcoolul deshidrateaza, asa ca este nevoie sa bem si apa, atunci cand savuram o bautura alcoolica.

Acest aspect poti sa-l remarci chiar si atunci cand bei o bere rece. Pe moment, ai senzatia ca ai potolit setea, dar ulterior o sa-ti fie mai sete! Tocmai de aceea bea si un pahar cu apa, ori de cate ori savurezi un cidru sau o bere.

Specialistii ne reamintesc ca alcoolul poate afecta serios si functiile ficatului, asa ca modereaza consumul, te vei simti mai bine ca oricand.

Toate aceste efecte duc, in mod evident, si la o piele imbatranita prematur.

Prevenirea procesului de imbatranire. Nu uita de dieta si ingrijire!

Desigur ca produsele cosmetice cu acid hialuronic, unt de migdale sau ulei de argan sunt minunate in prevenirea imbatranirii. Uleiul de masline poate fi folosit ca si crema hidratanta pentru corp, efectele sale fiind senzationale. Dar nu uita sa mai acoperi un sector important: alimentatia.

Pe masura ce inaintam in varsta, ar trebui sa mancam tot mai multe fructe si legume crude, salate, nuci, seminte, alimente care contin Omega 3, etc. Nu uita sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi, consuma sucuri proaspete si ceaiuri naturale si nu exagera cu cafeaua.

Un studiu recent a aratat ca alcoolul deshidrateaza chiar si la nivelul pielii, care isi pierde din stralucire si incepe sa fie uscata. In special in cazul celor care consuma alcool in cantitati mari se petrece acest fenomen. Cercetarea americana a aratat si ca cei care consuma mult alcool au probleme cu somnul si elimina mai greu toxinele.

Este important sa evitam si bauturile cu alcool care au mult zahar in compozitie. Asa ca evita cidrurile si cocktailurile si alege sa bei un pahar de vin, asa cum am mentionat si mai devreme.

Pastreaza echilibrul si nu consuma alcool in fiecare zi, pe termen lung te va ajuta sa-ti mentii sanatatea.

Dieta mediteraneana si efectele sale benefice asupra ADN-ului

Dieta mediteraneana a fost catalogata ca fiind unul dintre cele mai sanatoase regimuri. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca meniul va fi compus dintr-o varietate de legume, fructe si uleiuri sanatoase.

Stii deja cum arata un meniu mediteranean. Acesta va contine obligatoriu masline, ulei de masline, rosii, branza feta, nuci, salate de cruditati, peste, icre si alte bunataturi asemanatoare.

Apropo, femeile din zona mediteraneana stiu ca poti slabi doar renuntand la paine si dulciuri…mai multe despre dieta mediteraneana >>>

5/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *