Ce sa NU mananci cand esti la menstruatie?

Poate ca nu te-ai gandit pana acum la acest aspect, dar este indicat sa stii ce sa nu mananci cand esti la menstruatie. Motivul este unul cat se poate de simplu: starea ta poate fi influentata de acest aspect.

Iar daca esti genul de femeie care se confrunta cu dureri menstruale, acest articol este pentru tine! Asa ca data viitoare tine cont de dieta pe care o sa ti-o recomandam, pentru ca tu sa te simti mai bine ca oricand.

Sa fii femeie poate fi uneori complicat, dar daca vei respecta aceste reguli si vei sti ce sa nu mananci cand esti la menstruatie…cu siguranta lucrurile vor decurge favorabil. In special in acele momente dificile ale lunii.

Stim, probabil ca te-ai saturat de restrictii alimentare…dar acestea te vor ajuta ca tu sa fii mai in forma ca oricand.

Ce sa NU mananci cand esti la menstruatie – fara mancaruri procesate

Da, nici in acea perioada a lunii nu este indicat sa mananci procesat, pentru ca astfel de mancaruri creeaza inflamatii in organism. Care va fi consecinta? Aceste inflamari vor duce la accentuarea durerilor menstruale, exact ce nu vrei sa se intample.

Alimentele prajite contin grasimi trans, care nu fac altceva decat sa sustina durerile, plus ca pot duce la depunerea kilogramelor in plus. Scapa de crampe si dureri alimentare mancand salate, supe creme, fructe si legume proaspete.

Mancarea de tip fast-food creeaza dependenta si duce la ingrasare, asa ca evit-o cat mai des. Daca mananci o data pe luna nu este o problema, dar sub nicio forma sa nu-ti faci un obicei din asta. Silueta si sanatatea ta vor avea de suferit, in timp.

Remedii naturale pentru crampele menstruale – bauturi eficiente si retete

1. Suc de lamaie, miere si ghimbir. Poate stiai ca ghimbirul este eficace in tratarea durerilor. Este grozav si pentru digestie, asa va vei avea parte de mai multe avantaje. Cum se prepara? Vei fierbe o cana cu apa, dupa care vei adauga ghimbirul maruntit. Adauga sucul de lamaie si mierea si consuma 2-3 cani de amestec pe zi. Te va ajuta sa previi sindromul premenstrual, oboseala, dinsconfortul.

2. Busuioc. Cum sa nu se numere printre aceste remedii naturale pentru crampele menstruale? Aceasta planta este un analgezic natural, inlaturand cu succes durerea…mai multe remedii naturale aici >>>

Ce sa NU mananci cand esti la menstruatie – evita carnea si dulciurile

Stim, probabil ca acestea te ajutau sa te simti mai bine in acele zile ale lunii. Dar cu siguranta poti gasi placere si in alimentatia sanatoasa, daca te vei „educa” in acest sens.

Carnea grasa nu te va ajuta in aceasta perioada. Asa ca evita fripturile, burgerii si alte optiuni similare. Opteaza pentru carnuri slabe, cum ar fi pestele sau curcanul. Gateste-le la aburi sau gratar si bucura-te de meniuri lejere si gustoase.

Dulciurile ne pot ajuta sa ne simtim mai bine pe moment, avand nevoie de ceva care sa ne aline durerile…Dar gandeste-te ca, in realitate, nu rezolvi nimic. Zaharul sustine starea de aciditate si inflamatiile din corp, asa ca nu te va ajuta.

Opteaza pentru dulciuri sanatoase, fara zahar sau pentru fructe. Lactatele si cofeina ar trebui, la randul lor, evitate. Cofeina va sustine acele crampe menstruale de care vrei sa scapi. Pentru un plus de energie bea un ceai verde sau o limonada cu ghimbir, va functiona, garantat!

Lactatele, la fel ca si grasimile trans, sustin procesele inflamatorii din corp. Asa ca ar fi bine sa le consumi cu moderatie chiar si atunci cand nu te afli in perioada menstruala.

Esti gata sa scapi de dureri si sa mananci mai sanatos?

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *