Omleta cu…macaroane! Ai incercat pana acum?

Se pare ca omleta cu macaroane facea furori in Romania interbelica. Asa ca este momentul sa descoperim si noi o reteta unica, mai greu de conceput in ziua de astazi.

Cel putin pana acum, avand in vedere ca putina lume a incercat aceasta mancare. Dar odata ce ai testat-o si ti-a placut, te poti intoarce oricand in Romania de odinioara.

Esti gata sa descoperi aceasta omleta cu macaroane, o mancare considerata super gustoasa in anii 40′? Atunci haide sa descoperim impreuna ce consumau romanii de altadata.

Omleta este deja una dintre mancarurile favorite ale multora, dar nu strica sa stim o astfel de reteta noua. Apropo, ai incercat-o pe cea de post? Daca nu, gasesti reteta aici.

Omleta cu macaroane – o reteta interbelica, de mare succes

Deci, daca voiai sa ii rasfeti pe cei dragi in anii 40′, puteai sa le pregatesti un astfel mic dejun sau pranz. Si probabil ca ai fi fost foarte apreciata.

Daca si tu vrei sa incerci faimoasa reteta, am pregatit lista de ingrediente deja.

Ai nevoie de:

– 2 oua de tara

– 100 grame macaroane (sau ce paste vrei, dar nu spaghetti)

– o lingura sos de rosii

– 2 linguri de lapte

– o lingura de faina (poti alege integrala daca tii la silueta)

– o lingura cascaval ras

Cum se prepara acest deliciu?

Dorim sa-ti detaliem reteta exact cum a fost prezentata intr-un ziar din anul 1940, asa ca vom cita:

„Se incing in tigaie 2 linguri cu unt si se rumeneste bine 100 grame de macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri de lapte, 1 lingura faina, 1 lingura cascaval ras si sare. Se toarna peste macaroane, se frige, se rastoarna pe un capac uns cu unt si se pune din nou in tigaie sa se friga si pe partea cealalta”.

Omleta cu macaroane – rasfatul unei dimineti de weekend

Dupa cum suna reteta, probabil ca este delicioasa si merge de minune alaturi de o salata de cruditati. Desigur ca o cafea sau un suc de portocale pot completa cu succes acest festin.

Special pentru tine, am mai pregatit cateva retete ideale pentru prima masa a zilei:

Retete pentru micul dejun – avocado toast si oua ochi

Nu este nimic complicat de pregatit. Ai nevoie de:

un avocado bine copt

2 felii de paine integrala

2 oua ochiuri

cateva bucati de sparanghel

salata verde

Mod de preparare

Curata avocado si pune painea la prajit. Unge paine prajita cu avocado, stropeste cu putin suc de lamaie, adauga deasupra sare si piper. Pune ouale la prajit intr-o tigaie antiaderenta, cu doar un strop de ulei. Gateste-le dupa bunul plac…mai multe retete >>>

4.33/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *