Alimentele amare si imunitatea. Ce ar trebui sa mananci mai des?

Despre legatura dintre alimentele amare si imunitate nu auzi vorbindu-se prea des, desi ar trebui. Nu putine sunt cercetarile in domeniu, iar faptul ca cele dulci nu sunt nici pe departe cea mai buna alegere…o stii deja.

Surprinzator, exista persoane care prefera alimentele amare, fara sa stie ca imunitatea este sustinuta de acestea. Din fericire pentru ei, atunci cand aleg aceste mancaruri sustin si detoxifierea, satietatea si un raspuns imunitar mai bun.

Asa ca toate alimentele au un rol important in tot ceea ce inseamna starea de bine a organismului. Si cum sistemul imunitar a devenit crucial, in special de un an incoace, ar fi bine sa descoperim mai multe impreuna.

Alimentele amare si sistemul imunitar. Ce ar trebui sa intelegem?

Avand in vedere ca receptorii raspunzatori de gust au asa mare impact asupra imunitatii, atunci ar fi bine sa incepem sa schimbam anumite obiceiuri culinare. Toata lumea prefera dulcele si multi neglijeaza alte alimente care ar putea sa-i ajute enorm. Ar fi bine sa intelegem cat de importante sunt cruditatile in viata de zi cu zi.

Nu uita sa adaugi salate la fiecare masa, iar fructele crude ar trebui consumate inainte cu 30 de minute de masa de pranz. Sau de dimineata, cand fructele par a fi micul dejun ideal, cel putin pentru unii dintre noi.

Asa ca ce ar fi sa introducem si alimentele amare, incet, incet, in dieta noastra curenta? O cafea ecologica fara zahar, o felie de grapefruit sau un pahar cu bere nu sunt idei rele. In special daca pastrezi echilibrul in ceea ce priveste cafeaua si berea.

Se pare ca alimentele amare contin si quercitina, un flavonol atent studiat in ultima vreme.

Corpul nu poate produce acest compus, dar acest pigment se poate regasi in numeroase fructe, legume, plante si bauturi. Printre principalele alimente care contin quercitina se numara fructele de padure, merele, ciresele, ceapa rosie, rosiile, broccoli si citricele. De asemenea, vinul rosu si ceaiul negru contin quercitina, obsera romedic.ro.

Quercitina este recunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante si antiinflamatoare exceptionale. Asa ca ar fi bine sa consumi mai des aceste alimente sau sa iei suplimente ce o contin, remarca specialistii.

Alimentele amare si sistemul imunitar – nu uita sa le cumperi mai des

Asa ca data viitoare cand esti la cumparaturi ar trebui sa pui in cosul tau si broccoli, anghinare, andive, sparanghel, soia, varza kale, conopida, varza Bruxelles si ghimbir.

Nu uita nici de fructele amare precum grapefruit, lamai sau lime. Samburii de caise, meiul, ciocolata neagra, toate contin acesti fitonutritenti necesari pentru un sistem imunitar mai puternic.

Iti recomandam sa incluzi in dieta ta si aceste alimente amare. Iar un ceai negru sau verde poate fi o idee perfecta, in special dupa-amiaza. Intareste sistemul imunitar in mod natural si bucura-te de o sanatate de fier!

Melatonina si beneficiile sale. In ce situatii ne ajuta?

Daca si tu credeai pana acum ca melatonina te poate ajuta doar cu somnul, este timpul sa descoperi beneficiile sale. Pentru ca poti fi sigura ca sunt mult mai multe decat banuiai.

Despre melatonina si beneficiile sale in ceea ce priveste somnul cu siguranta ai mai auzit. Dar stiai ca este un derivat al serotoninei, considerata si “hormonul fericirii”? Da, melatonina este implicata in nenumarate procese din organism.

Mai mult decat atat, este un important antioxidant, asa ca va ajuta la purificarea organismului…mai multe despre melatonina si beneficiile sale >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *