Motive sa mananci mai multe legume – chiar si de Craciun…

Poate ca nu te-ai gandit, dar exista nenumarate motive pentru care ar trebui sa mananci mai multe legume. Chiar si de Craciun ar trebui sa avem grija de noi si sa consumam si cruditati sau leguminoase.

Nu de putine dati se intampla sa uitam cu totul de aceste aspecte atunci cand este sarbatoare. Bineinteles ca vom simti un disconfort la un moment dat. In special daca mancam doar racituri, salata de boeuf, friptura cu cartofi prajiti si cozonac. Asa ca astazi iti vom oferi mai multe motive pertinente pentru care ar fi bine sa mananci mai multe legume.

Asa ca ar fi bine sa iei in considerare si alte garnituri in afara de cartofi si orez. Ce ar sa incerci sparanghel sau broccoli, cu putin parmezan? Merg de minune cu o friptura, iar daca mai pui si putin ulei de masline vei obtine o garnitura de vis.

Motive sa mananci mai multe legume – sparanghel sau conopida?

Despre sparanghel am mai discutat si am specificat faptul ca are in compozitie proprietati antiinflamatorii, asa ca este ideal pentru prevenirea anumitor boli. Contine nutrienti din belsug, este gustos si se prepara rapid, in tigaie sau pe gratar. Cu putin parmezan sau branza deasupra si un strop de ulei de masline si cateva condimente, vei reusi sa-ti impresionezi familia.

Stim ca suna ciudat pentru noi sa mancam asa ceva de Craciun, dar poate ca ar trebui sa spargem gheata si sa incercam lucruri noi.

Sparanghel – cateva beneficii de “top”

-pentru ca este foarte alcalin, reduce aciditatea din sange si curata musculatura si tesuturile de toxine

– previne artrita si reumatismul, are proprietati antiinflamatoare care te vor tine la distanta de aceste boli

– te va ajuta sa iti imbunatatesti tranzitul intestinal, avand in vedere ca are fibre. Va avea un efect usor laxativ in unele cazuri, asa ca este de folos celor care intampina dificultati, in acest sens…mai multe beneficii ale sparanghelului >>>

Conopida sau broccoli sunt bogate in antioxidanti si fier. Asa ca ar trebui sa optezi mai des pentru acestea, in special ca nu ingrasa precum o fac cartofii prajiti. Fierte si condimentate bine vor fi garnituri perfecte pentru preparatele de Craciun.

Motive sa mananci mai multe legume – morcovi cruzi si salate verzi

Ce ar fi sa mananci inainte de masa, la gustare, 2 morcovi cruzi, o gulie sau o salata de cruditati? Crede-ne pe cuvant, ar fi cea mai buna idee. In acest fel, vei lua portia zilnica necesara de vitamine si minerale, antioxidanti si nutrienti. Cruditatile te ajuta sa elimini toxinele si sa mananci mai putin, la masa principala. De aceea iti recomandam sa le mananci inainte cu jumatate de ora, pe cele enuntate mai sus.

Morcovii abunda in vitamina A, vitamina B6 si potasiu. Guliile contin, la randul lor, vitamina A si K, dar si potasiu, magneziu si zinc.

Salata verde contine minerale (zinc, fier, magneziu, potasiu), vitamine (A,K,C), dar si betacaroten, acid folic si sodiu.

O salata de castraveti, alaturi de preparatele traditionale poate fi iarasi o idee excelenta. Castravetele este alcalin, ceea ce inseamna ca ne va ajuta sa avem un pH bazic, fundamental pentru mentinerea starii de sanatate. Contin vitaminele A, B ci C, asa ca este cazul sa iti iei portia zilnica de sanatate. SFAT: nu ii curata de coaja, se “ascund” multi nutrienti acolo.

Daca ai probleme cu constipatia sau tranzitul intestinal, cu siguranta vei reusi sa te reglezi, dupa o cura sanatoasa cu castraveti. Pune-i in salate, sucuri sau smoothie-uri si vei vedea diferenta.

Spanacul este alta optiune minunata, atunci cand vorbim despre salate. Poti consuma la masa principala si o salata de spanac, cu rosii cherry, suc de lamaie si ulei de masline. Spanacul este bogat in antioxidanti, fier si sustine o silueta armonioasa. Asa ca ar trebui sa-l consumi mai des, inclusiv in smoothie-uri poate fi adaugat.

Salatele de ruccola, andive, sfecla sau kale sunt iarasi o varianta perfecta pentru a consuma si alte preparate in afara de cele de baza. Consumand astfel de garnituri si salate de cruditati vei fi mai sanatoasa, iar dupa Craciun nu vei mai avea kilograme in plus!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *