Dieta pentru o piele perfecta – DA, exista si merita incercata

Ei bine, dieta pentru piele exista, iar acest lucru a fost confirmat de experti. Daca pana acum nu stiai exact, te vom lamuri. In sensul ca vei afla ce este bine sa mananci si ce nu, pentru un ten perfect. Pielea are nevoie de o ingrijire speciala. Si, asa cum probabil banuiai, ceea ce mancam ne influenteaza mai mult decat ai crede.

Dieta pentru piele poate fi considerata, mai degraba, un real mod de viata. Pentru ca, nu-i asa, vrei sa ai mereu o piele ingrijita. Asa ca poatear fi cazul sa mai renunti la junk food, grasimi si dulciuri.

Iti poti imagina ca mancarurile nesanatoase nu flateaza pielea si nici sanatatea. Asa ca primavara aceasta incepe sa mananci corect si hranitor.

Dieta pentru piele. Cu se sa incepem?

Un studiu american, publicat si in Journal of American College of Nutrition a aratat ca nutritia joaca un rol cheie, atunci cand vorbim despre piele si procesul de imbatranire. Desigur ca mancarea nu este „raspunzatoare” in proportie de 100% pentru ceea ce se intampla. Dar poti sa fii sigura ca este foarte importanta. Si s-ar putea sa ramai surprinsa de efectele pozitive pe care le poate avea asupra noastra.

Ai observat poate ca cei care mananca vegetarian sau consuma mult mai putine produse animale, alcool, tutun arata mult mai bine. Parca trasaturile acestora sunt vesnic tinere si „imbatranesc frumos”. De ce se petrece acest fenomen? Poate fi si genetic, dar nu este doar asta.

Cei mai multi dintre acesti oameni au un mod de viata ordonat. Sunt disciplinati atunci cand vine vorba despre modul de viata.

Cercetatorii americani au vrut sa aiba si dovezi, asa ca au testat mai bine de 2.000 de persoane, din toate colturile lumii. Au ales oameni trecut de 70 de ani, carora le-au fost analizate obiceiurile. Desigur, nu inainte de a se observa modul in care pielea acestora a imbatranit. S-a tinut cont de varsta, mod de viata, consumul de alcool, fumat, etc.

Desigur ca au avut parte de cele mai sofisticate aparaturi de testare ale acestor caracteristici.

Dieta pentru piele. Ce consuma cei care isi mentin pielea tanara si fara riduri?

Asa cum probabil te asteptai, persoanele care consuma mai putine grasimi, carne, zahar au tenul mult mai tanar si putin ridat, spre deosebire de restul. Cei care au o dieta bogata in lactate, carne rosie, grasimi, fast-food, dulciuri, alcool au mult mai multe riduri. Iar procesul imbatranirii este mult mai avansat, in cazul acestora. Cercetatorii au observat si care sunt alimentele care incurajeaza mentinerea tineretii.

Dieta pentru piele ar trebui sa cuprinda:

– linte

– fasole

– naut

– sparanghel

– spanac

– vinete

– ceapa si usturoi

– nuci

– ulei de masline

– mere

– ceai verde

– afine

– branza feta

– iaurt grecesc

Evident, vorbim despre acele alimente despre care se stie deja ca sunt super sanatoase si ar trebui consumate zilnic.

Dieta pentru piele – cea mediteraneana, pentru inspiratie

Despre dieta mediteraneana am mai discutat si stii deja ca este una dintre cele mai sanatoase. A fost considerata una dintre cele mai bune diete ale anului 2019. Asa ca ar trebui sa o iei in calcul.

Ce presupune?

Pentru ca te poate ajuta sa te mentii in forma dupa ce ai slabit, este considerat un regim alimentar de exceptie. Nu uita sa nu mananci cu 4 ore inainte de culcare. De asemenea, trebuie sa faci miscare cat mai des, cel putin de 4 ori pe saptamana!

Vei manca zilnic cereale integrale, fructe, legume, cruditati, nuci, ierburi aromantice. De 3 ori pe saptamana vei consuma peste sau fructe de mare, de 2 ori carne de pasare si oua, iar…afla totul despre dieta mediteraneana de aici >>>

De asemenea, o stare de spirit pozitiva, mai putin stres si mai multa pofta de viata sunt iarasi cateva dintre secrete. Simplu de spus, mai greu de aplicat uneori…

Nu uita sa faci sport si miscare zilnica, bea multe ceaiuri din plante si apa si mananca zilnic fructe si legume crude. Redu considerabil cafeaua, alcoolul, tigarile, dulciurile cu zahar si bauturile carbogazoase.

Nu este chiar asa de greu, nu-i asa? Mult succes si mentine-te tanara si frumoasa, pentru intreaga viata, este atat de simplu!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *