Mananci noaptea? Cum sa scapi de acest obicei

Sa mananci noaptea poate fi un obicei foarte daunator siluetei tale, avand in vedere ca vei pune cateva kilograme bune, in acest mod.

Tocmai de aceea, daca te confrunti cu acest obicei nefast, ar fi bine sa te opresti cat mai repede. Desigur ca nu este vorba doar de silueta, ci si de sanatatea ta.

Cum sa nu mai mananci noaptea

1. In primul rand, ar fi indicat sa mananci regulat in timpul zilei si sa nu sari peste micul dejun. Nu degeaba se spune ca este cea mai importanta masa a zilei. Mananca ceva consistent si mai completeaza cu gustari sanatoase, intre mese.

Un baton de curmale sau o mana de migdale pot constitui o gustare perfecta. Mananca ceva consistent la pranz, ai grija sa iti iei aportul de nutrienti.

Evista mancarea fast food, te va face sa te ingrasi si sigur nu iti doresti asta.

2. Acel moment al zilei, cand iei cina. Cred ca este evident ca nu ar trebui sa mananci de seara inainte sa te culci. De asemenea, conteaza mult ce mamanci.

Alege un peste la gratar, insotit de o salata cu rodie si kale. Desigur, este doar un exemplu. Cu sigurant te va opri sa mai mananci noaptea, o astfel de cina intelept aleasa.

SFAT: mananca cu 3 ore inainte de culcare sau chiar mai mult. Daca ti-e foame, mai consuma un fruct lejer sau un pahar de apa.

3. Scapa de alimentele nesanatoase si tentante din frigider. Chiar nu este cazul sa ai cutii cu prajituri sau hamburgeri semipreparati in frigider. In acest fel vei fi tentanta sa ii consumi.

Si cine te va opri la ora 2 dimineata din mancat?

Este mai bine sa nu ai asa ceva in preajma ta. In timp te vei obisnui sa ai stomacul lejer noaptea, este si o chestiune de alegere.

4. Gaseste un hobby. Stii ca se spune ca un hobby iti poate tine mintea ocupata? Asa este si nici nu este de mirare.

In acest fel iti vei canaliza energia in alta directie si nu te vei gandi toata seara ca iti este foame.

Ar fi indicat sa fie chiar un obicei sportiv, cum ar fi alergatul sau plimbarile lungi. Incearca si vezi rezultatele.

5. Gustari sanatoase. Ca sa nu mananci noaptea, ar fi bine sa ai la dispozitie niste gustari satioase si sarace in calorii.

Fructele si legumele fac parte din aceasta categorie. Apropo, stiai ca o punga de popcorn are doar vreo 50 de calorii? Inconjoara-te cu astfel de alimente sanatoase.

Ca sa nu mananci noaptea, hidrateaza-te

Cel mai important lucru in cadrul oricarui regim este sa te hidratezi. Nu omite sa bei apa, cel putin 2 litri si sa consumi ceaiuri de plante. Inainte de culcare un ceai de tei poate face minune.

Savureaza unul, cu putina miere si te vei bucura de un somn linistit si odihnitor. Si vei uita de senzatia de foame.

4/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *