Transpiratia in exces, din ce motive isi face aparitia

Multe femei considera ca atunci cand transpiratia in exces isi face aparitia este un semn bun, in special la sala de fitness.

Atunci cand transpiram excesiv sunt anumite semne pe care ar trebui sa le urmarim. Desigur ca este foarte important sa inlocuim lichidele pe care le pierdem prin urina si transpiratie.

De aceea este important sa bem multa apa, dar fara sa exageram totusi.

Apa este foarte importanta si chiar ne poate ajuta in procesul de slabire. Cum ar fi, apa bauta pe stomacul gol, dimineata. In acest fel sigur te vei purifica si detoxifia.

Pe de alta parte, transpiratia in exces poate o fi o cauza a unei hidratari exagerate. Da, ai citit bine, nu este recomandat sa bei prea multa apa. Nimic in exces nu este benefic pentru organismul tau.

Asadar, un renumit profesor de la o clinica din Londra, pe numele sau Mark Whiteley a observat ca in ultima vreme exista o crestere foarte mare a cazurilor de hiperdroza ( adica transpiratie abundenta).

Conform specialistului, nu este indicat sa bem chiar 3 litri de apa pe zi.  Acesta sustine ca din punct de vedere medical este suficient sa bem aproximativ 1,5 litri pe zi.

Medicul a mai explicat ca atunci cand bem lichide in exces, stresam rinichii, care sunt nevoiti sa lucreze enorm pentru a elimina lichidele. Tocmai de aceea apar fenomene ca transpiratia in exces.

SFAT! Daca vrei sa scapi de transpiratia excesiva ar fi bine sa folosesti piatra de alaun, pe post de deodorant. Aceasta chiar este un antiperspirant eficient, pe care vei ajunge sa il apreciezi.

Fiind compus din saruri minerale 100% naturale, nu vei risca nimic, plus ca vei fi uimita de eficienta sa.

De asemenea, alt remediu natural este bicarbonatul de sodiu Se aplica exact in zonele afectate si poti fi sigura ca nu vei mai transpira. Incearca si vei vedea.

Transpiratia in exces si cantitatea de apa consumata

Desigur, exista si exceptii. Este evident ca cine practica un sport constant are nevoie de mai multe lichide, asa ca aceasta cantitate de apa poate varia.

In general, este ideal ca o femeie sa consume in jur de 1,6 litri de apa, pe cand barbatii ar trebui sa bea 2 litri.

IMPORTANT! Ai grija sa consumi apa in general, sucurile si alte bauturi nefiind la fel de eficiente.

Mananca multe fructe si legume proaspete si bucura-te de rezultatele care vor aparea.

 

4.3/5 (46)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *